Portada > Actualitat > Notícies > Reivindicant els drets de les dones

Reivindicant els drets de les dones

10/03/2020

Un concert-vermut a la plaça del Peix i una marxa feminista van ser alguns dels actes organitzats el passat diumenge 8 de març per a commemorar el Dia de la Dona

Els carrers de la vila es van omplir de color violeta el passat diumenge, dia 8 de març, per a commemorar el Dia de la Dona. Durant la jornada es van programar diferents activitats amb l’objectiu de reivindicar els drets de les dones i denunciar les desigualtats encara existents en la nostra societat. L’acte més institucional es va celebrar a les dotze del migdia a la plaça del Peix. Va ser un concert-vermut a càrrec de músics locals que va comptar amb una gran participació de la ciutadania. Durant l’activitat, es van repartir unes bosses commemoratives.

A la tarda, el grup feminista les Barjaules va organitzar una marxa feminista que va sortir del Gall Mullat i va recórrer alguns dels principals carrers de la vila fins arribar a la plaça del Peix. La marxa va comptar amb la col·laboració del grup de tambors i de la colla infantil dels Diables de Piera. L’Escola de Teatre de Piera també va donar el seu suport a la iniciativa fent una performance. 

Els dies previs al 8M es van organitzar també altres actes com la projecció del documental Venus: confesiones desnudas V.O.S.E., una xerrada sobre educació menstrual,  una taula rodona sobre feminisme, un taller de pancartes i una fideuà popular. 

Pel que fa a la projecció de l'obra de teatre Miedo y soledad, prevista per al dissabte 14 de març, a les 18 hores, al Teatre Foment de Piera amb un fòrum de debat sobre la dona i la gestió del seu temps, queda ajornada a l'espera d'una nova data.

Fins al dia 31 de març també es podrà visitar l’exposició «Pioneres, dones científiques» al Bar Foment, que mostra l’obra de Neus Benavent Valles i està organitzada per l’Associació de Dones de Vilanova i la Geltrú. L’entrada és lliure.

Arxivat a: Igualtat de gènere
Dia de la Dona 2020
Dia de la Dona 2020
Dia de la Dona 2020
Dia de la Dona 2020
Dia de la Dona 2020
Dia de la Dona 2020
Dia de la Dona 2020