Portada > Actualitat > Notícies > Nova línia d’ajuts per a fer front al pagament del lloguer

Nova línia d’ajuts per a fer front al pagament del lloguer

19/05/2020

La Generalitat de Catalunya destina 14,5 milions d’euros a famílies amb dificultats econòmiques ocasionades per la crisi de la COVID-19

Davant les dificultats econòmiques que la pandèmia ha ocasionat a moltes famílies, la Generalitat de Catalunya ha convocat una línia d’ajuts al lloguer a la qual té previst destinar 14,5 milions d’euros. Serà una subvenció directa que s’haurà de destinar a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). L’ajut es podrà concedir per un màxim de 6 mensualitats des d’abril a setembre de l’any 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l’habitatge.

Per accedir a aquests ajuts cal que la persona sol·licitant sigui titular d'un contracte de lloguer, que l’habitatge constitueixi el seu domicili habitual i que, a causa de la COVID-19, es trobi en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que pugui acreditar com, per exemple, que s’hagi vist afectat per un ERTO o hagi vist reduïts els seus ingressos.

Les persones interessades tenen temps per a sol·licitar l’ajut fins el 30 de setembre de 2020, preferentment a través de mitjans electrònics. Es pot consultar tota la informació sobre aquest ajut a través del telèfon 900 922 841 o al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Arxivat a: Serveis a les persones
Ajuts al lloguer