Portada > Actualitat > Notícies > Piera acollirà dues jornades especials de donació de sang

Piera acollirà dues jornades especials de donació de sang

21/05/2020

Es fa una crida a la ciutadania per a col·laborar els dies 26 i 27 de maig en aquesta nova campanya que vol garantir les reserves als hospitals

El Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments diversos. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions ajornades durant els darrers dos mesos i la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior. 

Piera s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang aquests dies. El 26 i 27 de maig, la Sala Foment comptarà amb un espai de donació de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Per a col·laborar-hi cal que les persones donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang, com a organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i des d’aquesta setmana els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari. Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Arxivat a: Salut
Marató de donació de sang 2018
Campanya de donació de sang