Portada > Actualitat > Notícies > Una revetlla de Sant Joan diferent i amb precaució

Una revetlla de Sant Joan diferent i amb precaució

19/06/2020

Es recomana a la ciutadania celebrar la revetlla en grups reduïts i prendre mesures per evitar possibles contagis de la Covid-19 així com accidents amb el material pirotècnic

Aquest 2020 gaudirem d’una revetlla de Sant Joan força diferent. Tot i haver entrat en l’etapa de represa, caldrà complir amb les mesures de prevenció que estableix la nova normativa. Així, doncs, aquest any es recomana celebrar Sant Joan en grups reduïts de màxim 20 persones, amb la família i els amics, evitant les festes amb aglomeracions de gent.

En qualsevol cas, caldrà mantenir les mesures de protecció i higiene establertes per a prevenir contagis de la Covid-19 com fer ús de la mascareta, deixar una distància física entre persones i rentar-se les mans sovint. Si es fa ús de pirotècnia no es pot fer servir el gel hidroalcohòlic perquè són totalment incompatibles i podrien ocasionar algun accident. Pel que fa a les mascaretes, les més adients són les de cotó atès que les quirúrgiques són de paper i polipropilè, dos materials gents compatibles amb la pirotècnia. 

A les mesures per a minimitzar el risc de contagi, caldrà afegir les habituals per evitar accidents. És important comprar els productes homologats en un establiment autoritzat i deixar-se assessorar per un professional;a l’hora de manipular els petards no hem de guardar-los a les butxaques i cal llegir acuradament les instruccions de cada article; no s’han de subjectar amb les mans ni posar-los a prop de la cara i el cos; s’han d’encendre per l’extrem i sempre utilitzant mitjans segurs com metxes i similars; finalment, si algun petard no s’encén, és important no tocar-lo fins que hagi passat una mitja hora i remullar-lo. 

Altres mesures que també cal tenir en compte per a evitar incendis forestals són no llançar coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses, recollir la roba estesa i els tendals en llocs on se celebrin revetlles, tancar portes i finestres, no encendre petards dins les cases i tenir cura del mobiliari urbà.

Arxivat a: Activitats d'estiu
Revetlla de Sant Joan

Arxius adjunts