Portada > Actualitat > Notícies > Mesures de prevenció contra els incendis forestals

Mesures de prevenció contra els incendis forestals

11/08/2020

Es recorda a la ciutadania que fins al 15 d’octubre resta prohibit encendre foc en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta

Amb l’arribada de l’estiu cal extremar les mesures per a evitar incendis al territori. La forta pujada de les temperatures i les possibles onades de calor poden afavorir el sorgiment de petits focs al municipi. Per això, és una prioritat establir un seguit de mesures de prevenció i preservació del medi ambient. En aquest sentit, l’Ajuntament ha impulsat treballs d’arranjament a diversos camins de la xarxa viària i punts d’aigua destinats a l’extinció dels focs forestals i s’han fet tasques de condicionament i desbrossament en punts estratègics de la vila amb el suport de la Diputació de Barcelona. En el marc del Pla de Vigilància d’Incendis, fins a mitjan setembre, dos joves faran tasques de vigilància diària, sensibilitzaran la ciutadania amb mesures preventives i informaran sobre permisos i normativa. 

Es recorda als veïns i veïnes de Piera que fins al dia 15 d’octubre està prohibit encendre foc als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema. De la mateixa manera, es prohibeix cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a les zones forestals. Tampoc es poden fer focs d’esbarjo o relacionats amb l’apicultura, únicament es poden encendre en zones recreatives, d’acampada o en parcel·les d’urbanitzacions, sempre que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires. 

Davant de qualsevol situació d’emergència, cal trucar sempre al 112.

Arxivat a: Medi ambient
Prevenció d'incendis

Arxius adjunts