Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per a evitar un cop de calor

Recomanacions per a evitar un cop de calor

14/08/2020

Protecció Civil aconsella hidratar-se bé, no sortir en les hores de més sol i utilitzar roba còmoda per a fer front a la pujada de les temperatures

Durant els mesos d’estiu, és important tenir present tot un seguit de consells per fer front a la pujada de les temperatures i als possibles episodis de calor intensa. Les principals recomanacions fetes per Protecció Civil són beure molta aigua i fer àpats lleugers, refrescar-se de tant en tant i estar informat de la predicció meteorològica. Així mateix, és millor no sortir al carrer en hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor. 

A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant durant el dia les persianes i obrint les finestres durant la nit. Un cop al carrer, s’aconsella utilitzar protecció solar, ulleres de sol i gorra, així com emprar roba de colors clars i que no sigui molt ajustada. Altres consells són caminar per l’ombra, estar sota un para-sol a la platja i descansar en els llocs frescos del carrer. 

Protecció Civil adverteix que aquestes situacions de calor intensa poden afectar directament a la salut de la ciutadania i que cal tenir especial cura amb els nadons, els infants, la gent gran i les persones malaltes, ja que són considerats col·lectius de risc. 

Aquest estiu, a aquests consells habituals s’afegeixen d’altres per a prevenir els contagis de la COVID-19 com són fer ús de la mascareta, rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, no compartir estris, beguda o menjar i respectar la distància de seguretat entre persones. 

Si en algun moment us trobeu malament o teniu símptomes de COVID-19 cal que truqueu ràpidament al 061.

Arxivat a: Salut
calor

Arxius adjunts