Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per a una festivitat de Tots Sants segura

Recomanacions per a una festivitat de Tots Sants segura

30/10/2020

Es recorda a la ciutadania que cal complir amb les restriccions establertes per evitar aglomeracions i reduir el risc de transmissió de la COVID-19

Amb l’arribada de Tots Sants, es fa més necessari que mai recordar les obligacions i recomanacions en relació amb les mesures de prevenció per tal d’encarar aquesta festivitat d’una forma segura i no afavorir la transmissió de la COVID-19. Més enllà de la limitació nocturna de la mobilitat i de les darreres restriccions anunciades pel govern de la Generalitat de Catalunya, es recorda que en cas de celebrar la Castanyada no es poden fer trobades ni reunions de més de 6 persones, ni festes ni revetlles amb ball.

Es recomana la celebració d’aquesta festivitat en família, en grups reduïts, mantenint les distàncies i fent ús de mascareta, sobretot en espais interiors. No es pot fer l’activitat de ‘truc o tracte’ en la qual els infants van casa per casa per demanar llaminadures, ni passatges del terror. A més, cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció contra la COVID-19. Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de disfresses o de decoració de carbasses, per exemple.

En l’elaboració de panellets a casa, cal respectar els grups de convivència estable, rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa.

Recordem que l’Ajuntament ha ampliat l’horari dels cementiris municipals. Fins al dia 2 de novembreles instal·lacions romandran obertes de 9 a 17 hores, inclòs el dia de Tots Sants. Es recomana a la població que redueixi el temps d’estada en l’equipament per evitar aglomeracions.

Arxivat a: Festes, COVID-19
Castanyada

Arxius adjunts