Portada > Actualitat > Notícies > Aposta per una millora de la seguretat a la vila

Aposta per una millora de la seguretat a la vila

18/12/2020

S’ha instal·lat un sistema de lectura de matrícules que donarà suport a la Policia Local en la seva tasca de prevenció i resolució de fets delictius

L'Ajuntament de Piera ha posat en marxa un innovador projecte de seguretat ciutadana amb l'objectiu d'optimitzar la feina de la Policia Local, reduir els fets delictius al municipi i incrementar el benestar de la ciutadania.

Es tracta de la instal·lació d'un sistema de reconeixement de matrícules i una plataforma avançada d'ús policial que permet analitzar i gestionar les dades que recull el lector. El sistema de lectura permet, per una banda, enregistrar anònimament les matrícules dels vehicles en una base de dades segura i encriptada a la qual només hi té accés la Policia Local de Piera, i per altra banda, permet la gestió d'alertes vinculades a la identificació de vehicles inclosos en una llista d'interès policial. D'aquesta manera, quan el lector detecta un sospitós, el sistema envia en temps real una alerta al mòbil dels agents per tal que puguin actuar amb rapidesa i anticipar-se al delicte.

Amb la plataforma AlphaDataManager, el cos de policia disposarà de diverses eines que milloraran les investigacions i la capacitat pro activa davant qualsevol amenaça. Aquestes eines ja han demostrat una eficàcia en la reducció de delictes a altres municipis de Catalunya d’un 30 a un 70 %, sobretot en el cas de robatoris a domicilis o de vehicles. El sistema aprofita les comunicacions en xarxa i sense fils, permetent actualitzacions i futures millores.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Càmeres de videovigilància
Càmeres de videovigilància
Càmeres de videovigilància