Portada > Actualitat > Notícies > Piera i Masquefa reclamen més presència policial al territori

Piera i Masquefa reclamen més presència policial al territori

18/12/2020

Els alcaldes d’ambdós municipis han traslladat novament al Departament d’Interior la necessitat d’habilitar una comissaria de Mossos d’Esquadra a l’Anoia Sud

L’alcalde de Piera, Josep Llopart, i el de Masquefa, Xavier Boquete, han signat una carta conjunta que han traslladat al conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, i al cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

En aquesta missiva, Llopart i Boquete exposen que Piera i Masquefa són dos municipis amb una elevada densitat demogràfica, amb més de 25.000 habitants entre ambdues poblacions, i amb una important dispersió geogràfica, degut al nombre d’urbanitzacions que conformen els dos termes municipals i que implica atendre, a nivell de seguretat i convivència, un quilometratge de carrers i vies públiques molt elevat. Això unit a la poca dotació policial existent, i a l’absència d’una patrulla estable del cos de Mossos d’Esquadra a la zona, fan inviable poder seguir garantint a aquestes poblacions el servei proper, segur i eficient al qual tenen dret tots els habitants de Piera i Masquefa. Els dos alcaldes exposen també que aquesta situació repercuteix directament en la capacitat operativa de les policies locals i dels seus agents, generant un excés de feina i la impossibilitat de dur a terme un servei de qualitat i una atenció adequada a tot allò que seria necessari.

Per tot plegat, a l’espera de poder mantenir una trobada per tal de cercar solucions a aquesta problemàtica, des dels municipis de Piera i Masquefa es reivindica novament la necessitat d’habilitar a l’Anoia Sud una comissaria del cos de Mossos d’Esquadra que doni suport a la tasca de les policies locals i contribueixi a vetllar per la seguretat i el benestar de la ciutadania. I mentre això no sigui possible, Josep Llopart i Xavier Boquete demanen que es doti el territori dels efectius policials necessaris per a cobrir aquesta zona.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Signatura - Alcaldes de Piera i Masquefa