Portada > Actualitat > Notícies > El Centre de dia Mar i Cel celebra el seu desè aniversari

El Centre de dia Mar i Cel celebra el seu desè aniversari

18/02/2021

El servei ha anat evolucionant en aquests 10 anys i s’ha adaptat a les necessitats de les persones usuàries i les seves famílies, axí com a les mesures per aturar la COVID-19

El Centre de dia Mar i Cel, gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, celebra aquest mes de febrer el seu desè aniversari. Les persones usuàries i treballadores ho han volgut celebrar amb l’elaboració d’un vídeo que han publicat a les xarxes socials. 

Durant aquests 10 anys, l’activitat del centre ha anat evolucionant en paral·lel a les necessitats de les persones usuàries i les seves famílies, amb un model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP), que potencia la presa de decisions dels propis usuaris respectant les seves preferències i tenint en compte la seva biografia, els seus gustos i el seu estil de vida. El centre dóna prioritat i valor al benestar de les persones, evitant les situacions de soledat i la sobrecàrrega de la persona cuidadora però, al mateix temps, mantenint els usuaris i usuàries el màxim temps possible al seu domicili i lligats a la comunitat a la que pertanyen.  Així mateix, persones treballadores i usuàries decideixen de forma conjunta quines activitats lúdiques s’organitzen per a assolir un envelliment actiu. 

Aquest darrer any, les propostes s’han hagut d’adaptar a les mesures per aturar la COVID. S’ha fet un taller de costura per elaborar mascaretes, patchwork i ganxet que ha servit les persones participants per a compartir experiències i parlar de les seves històries de vida. El centre també ha participat a la Marató de TV3, disenyant i cosint bosses i mascaretes que es van vendre per a recollir diners per a aquesta causa solidària. No ha faltat també un taller de cuina, tallers de manualitats i restauració d’objectes, activitats d’estimulació sensorial i cognitiva, un bingo setmanal, el foment de l’horticultura i sessions de gimnàstica grupal i de rehabilitació individual a càrrec de la fisioterapeuta del centre. Es participa també en un projecte d’intercanvi intergeneracional a través de cartes que s’escriuen amb els alumnes de l’institut.   

El centre disposa d’un equip multidisciplinar format per gerocultores, una fisioterapeuta, una psicòloga, una infermera, una treballadora social, personal de neteja i, de forma opcional, un servei de transport adaptat. Disposa de places privades i públiques i pot oferir un servei d’atenció domiciliària que dóna continuïtat al servei i que es pot sol·licitar trucant al 93 776 17 86. 

Podeu veure el vídeo commemoratiu del desè aniversari a les xarxes socials municipals. 

Arxivat a: Gent gran
Centre de dia Mar i Cel
Centre de dia Mar i Cel
Centre de dia Mar i Cel
Centre de dia Mar i Cel
Centre de dia Mar i Cel