Portada > Actualitat > Notícies > Piera celebra el Dia internacional de les Dones

Piera celebra el Dia internacional de les Dones

09/03/2021

Ahir dilluns, dia 8 de març, es va llegir davant l’Ajuntament el manifest institucional que reivindicava els drets i el paper de les dones en la societat actual

El passat dissabte, dia 6 de març, es va donar el tret de sortida a la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Al matí, la Rosa Vendrell va impartir un taller que portava per títol “Posem-nos ulleres liles”. Les persones assistents van participar activament en les diferents activitats proposades que les van endinsar en el llenguatge feminista a través d’imatges, vídeos i dinàmiques de grup. A la tarda, la Rosa Vendrell va presentar el seu llibre i va explicar anècdotes sobre la vida de les dones que rentaven als safareigs, una conversa amb el públic assistent que va ajudar els presents a conèixer com vivien les dones d’aquella època. 

El diumenge dia 7 de març, a la Nau del Sanahuja, l'Eixam va fer un mural reivindicatiu que comptava amb la col·laboració de l'Ajuntament de Piera. Durant el matí, també es poder gaudir d’una exposició de treballs manuals fets per les dones de l’Associació de la Venta i Can Mussarro. A la tarda, a Can Bonastre, es van regalar flors fetes a mà per les dones de l’entitat. 

Ahir dilluns, dia 8 de març, es va celebrar l’acte institucional al migdia davant l’Ajuntament amb la lectura del manifest del Dia internacional de les Dones elaborat per la Diputació de Barcelona, que defensava els drets del col·lectiu femení, denunciava les desigualtats encara existents i posava en valor el paper de les dones en la societat actual. Així mateix, durant el mateix acte, es va llegir el manifest que portava per títol 'Les dones', de la Josepa Ribera Vallés. A aquests actes es van sumar els que van celebrar altres col·lectius locals com la concentració i una nova lectura del manifest organitzada per Les Barjaules. 

El cicle de teatre feminista que havia de fer-se el dissabte, dia 6 de març, al Teatre Foment, va canviar de data i es durà a terme el proper dia 13 de març a les 18 hores.

Arxivat a: Igualtat de gènere
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones
8M - Dia internacional de les Dones

Arxius adjunts