Portada > Actualitat > Notícies > Un pressupost més social i preparat per afrontar l’època postCOVID

Un pressupost més social i preparat per afrontar l’època postCOVID

10/03/2021

El Ple Municipal ha aprovat els comptes per a l’exercici 2021, que prioritzen la l’atenció als col·lectius més afectats per la pandèmia i les inversions per a millorar els serveis i els equipaments

L’Ajuntament de Piera ha aprovat de manera definitiva els comptes públics per a l’any 2021, que ascendeixen a 13,8 milions d’euros. Es tracta d’un pressupost ambiciós i social que vol estar al costat dels col·lectius més vulnerables i garantir una bona gestió de la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19. En aquest sentit, el govern local ha decidit no incrementar la pressió fiscal a la ciutadania i reforçar la neteja i desinfecció dels equipaments municipals i escoles. Així mateix, són també una prioritat la seguretat i el manteniment de la via pública amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de la vila. El govern local fa també una aposta important per les polítiques socials i per garantir l’educació i la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, al llarg d’aquest curs 2020-2021, el transport escolar serà gratuït i s’obrirà una convocatòria d’ajuts per al transport destinats al jovent que faci estudis postobligatoris. 

Invertint en serveis i equipaments

Aquest 2021, les inversions pressupostades inicialment sumen un total d’1,57 milions d’euros. Entre els principals projectes hi ha les millores previstes al Camp Municipal de Futbol, amb l’adequació del mur de contenció i el canvi de la gespa, que es troba en mal estat des de fa anys. Altres inversions seran la urbanització del carrer del Parc, una obra llargament reivindicada pels veïns i les veïnes de la zona; l’ampliació del cementiri, que permetrà donar resposta a la demanda existent; i la construcció d’un Bump Track, un circuit a l’aire lliure del qual podrà gaudir el jovent alhora que practica esport. També començaran de manera immediata obres d'asfalt, inicialment en els llocs més urgents, com l'Avinguda Igualada, carrer la Plana, carrer Òpera de Can Claramunt i dos trams de la carretera de Piera a Can Martí, i es preveu millorar l’asfalt més endavant en altres carrers de la vila. 

Els comptes públics per aquest exercici han comptat amb els vots favorables de Junts, PSC-CP i AED-ECG, l’abstenció de PP i Cs i els vots en contra d’ERC i CUP-AMUNT.

Arxivat a: Administració local
Comptes municipals
Pressupost municipal 2021
pressupost 2021
pressupost 2021
pressupost 2021