Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament mobilitza un romanent pressupostari de 8,5 milions d’euros

L’Ajuntament mobilitza un romanent pressupostari de 8,5 milions d’euros

28/05/2021

La incorporació d’aquesta aportació extraordinària al pressupost del 2021 permetrà finançar projectes, inversions i millores necessàries a la vila

L’Ajuntament de Piera ha aprovat inicialment la incorporació de 8.313.887,53 d’euros del romanent de tresoreria al Pressupost municipal del 2021. Aquesta aportació és històrica i ambiciosa hi ha de permetre desenvolupar projectes i inversions necessàries per a la vila com la Plaça de la Creu, la sala polivalent del Sanahuja o millores en l’enllumenat.

El gruix d’aquesta modificació pressupostària, uns 4 milions d’euros, serà per a la millora de l’asfalt amb l’objectiu de garantir la seguretat de vehicles i vianants, destinant 3 dels 4 milions d’euros a vials dels pobles i barris de Piera. Així mateix, es preveu millorar la neteja d’espais públics, d’una banda amb l’adquisició d’una nova escombradora i altres vehicles, i de l’altra amb una nova licitació del servei que suposi una millora per al nucli i els barris. Part del romanent estarà destinat també a donar suport a les persones amb nous ajuts per als sectors més afectats per la crisi econòmica i sanitària de la COVID i subvencions per a la rehabilitació de façanes que estiguin en mal estat.

Aquests diners permetran tirar endavant algun dels projectes ja iniciats, com el del parc Víctor Rius, creat fa dos anys pels nens i nenes del Consell d'Infants. Es preveu treballar també en la posada en marxa de la redacció de nous projectes que es podrien desenvolupar en els propers dos anys com la millorar dels accessos a les carreteres de Ca n'Aguilera, Can Bou, Can Mas i Can Claramunt o la creació de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), que s’ubicarà a l’antic centre d’atenció primària.

Aquest romanent també permetrà adquirir els terrenys del nou Pavelló poliesportiu i la redacció del seu projecte, per tal de poder fer realitat més de 17.000 m2 destinats al foment de l’esport i la salut dels nostres vilatans.

Arxivat a: Hisenda
Comptes municipals