Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per evitar patir un cop de calor

Recomanacions per evitar patir un cop de calor

10/08/2021

Davant les altes temperatures, des de Protecció Civil s’aconsella hidratar-se bé, fer àpats lleugers i no sortir de casa a les hores de més sol

Aquests dies fem front a un episodi de calor intensa. És en aquests moments quan cal extremar les precaucions i seguir les recomanacions de Protecció Civil per afrontar la pujada de les temperatures i evitar patir un cop de calor. En aquest sentit, s’aconsella beure molta aigua i fer àpats lleugers, refrescar-se de tant en tant i estar informat de la predicció meteorològica. Així mateix, és millor no sortir al carrer en hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.

A casa, es recomana controlar la temperatura, tancant durant el dia les persianes i obrint les finestres durant la nit. Un cop al carrer, s’aconsella utilitzar protecció solar, ulleres de sol i gorra, així com emprar roba de colors clars i que no sigui molt ajustada. Altres consells són caminar per l’ombra, estar sota un para-sol a la platja i descansar en els llocs frescos del carrer. A més, cal tenir especial cura amb els nadons, els infants, la gent gran i les persones malaltes, ja que són considerats col·lectius de risc.

Com l’estiu passat, a aquests consells s’afegeixen d’altres per a prevenir els contagis de la COVID-19 com són fer ús de la mascareta, rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, no compartir estris, beguda o menjar i respectar la distància de seguretat entre persones.

Si en algun moment us trobeu malament, truqueu ràpidament al 061.

Arxivat a: Salut
Augmenten les temperatures