Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemora el mes de la salut mental

Piera commemora el mes de la salut mental

04/10/2021

Aquesta edició està centrada a oferir eines i recursos a la ciutadania per a garantir el benestar emocional del jovent

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que es celebra el 10 d’octubre, les regidories de Salut i Cultura, a través de la Biblioteca de Piera i del Centre d’Atenció Primària, i conjuntament amb l’entitat Dispiera, organitzen una campanya per a prevenir les malalties mentals. La iniciativa es va posar en marxa fa dos anys, però, a causa de la pandèmia, no va ser possible donar-li continuïtat. En aquesta edició, l’eix de la campanya serà el benestar emocional de joves i adolescents. El motiu és que s’ha evidenciat un augment del nombre de nois i noies amb problemes mentals, que s’han agreujat amb autolesions, agressivitat, bullying o trastorns de l’alimentació.

Durant tot el mes d’octubre s’han programat un seguit d’actes que compten amb la col·laboració d’altres entitats locals. Aquest dijous, 7 d’octubre, s’oferirà una xerrada sobre l’increment de la depressió en els joves, a càrrec de la psicòloga Àstrid Llorens; una setmana més tard, dijous 14, s’ha programat una altra xerrada sobre les claus per a una gestió emocional saludable, amb la pedagoga i escriptora Eva Bach. Altres propostes seran una taula rodona amb professionals i persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària (TAC), que es farà divendres 15, i un taller per a joves d’ESO que el dia 29 d’octubre barrejarà música i emocions. Paral·lelament, al CAP, a l’ajuntament i a la biblioteca s’habilitarà un espai de sensibilització, que en el cas d’aquest darrer equipament s’acompanyarà amb una mostra de documents sobre la temàtica.

Podeu consultar tota la programació en el document adjunt.

Arxivat a: Salut
Punt bibliogràfic salut mental

Arxius adjunts