Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Piera s'adhereix al programa Reallotgem

L'Ajuntament de Piera s'adhereix al programa Reallotgem

13/10/2021

Es tracta d’una iniciativa de l’Agència d’Habitatge de Catalunya que llogarà pisos buits de propietaris privats per cedir-los posteriorment a les famílies més vulnerables

L'Ajuntament de Piera s'adhereix al programa Reallotgem de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, amb la voluntat de donar una sortida habitacional a les famílies més vulnerables de la vila. L'Agència d'Habitatge llogarà pisos buits de propietaris privats per cedir-los posteriorment a famílies en risc d’exclusió social per ajudar-los a sortird'aquesta situació de vulnerabilitat. La Generalitat de Catalunya será l'encarregada de signar el contracte de lloguer amb el propietari, amb una durada mínima de 5 anys. Per donar una garantia superior al propietari, la Generalitat avançarà 18 mesos de lloguer i posteriorment serà la pròpia administració la que pagarà les mensualitats. Un cop signat el contracte, la Generalitat farà un contracte de cessió amb la família vulnerable on aquesta última pagarà la part del lloguer a la Generalitat que li permeti la seva renda.

En aquest sentit, s'estan cercant propietaris de la vila que vulguin incorporar els seus pisos buits al programa. Respecte al preu del lloguer, serà el valor mitjà del metre quadrat de l'índex de referència de lloguer o, si fos el cas, el de l'últim contracte de lloguer que s'hagi signat per aquell habitatge. Els propietaris que vulguin sumar-se al programa hauran de tenir en compte les següents condicions de l’habitatge:

• Disposar de cèdula d'habitabilitat vigent
• Disposar de certificació energètica
• Estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir donats d'alta els subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per poder donar-los d'alta.
• Tenir una superficie màxima útil de 90 metres quadrats. S'admetran habitatges amb superfície superior, però les condicions econòmiques màximes es regularan per aquest màxim de 90 metres qudrats.

Els propietaris d’un pis privat buit que vulguin afegir-se al programa han de trucar al telèfon 671 48 10 75.

Arxivat a: Benestar social
Lloguer d'habitatges