Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

Piera commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

08/11/2021

Al voltant del 25 de novembre, s’ha preparat una programació amb activitats diverses per a fomentar la igualtat i prevenir les conductes masclistes

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, des de la regidoria d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament s’han programat un seguit d’activitats que tenen com a objectiu la lluita contra la violència masclista a través de la prevenció, la sensibilització i l’eradicació d’aquest tipus de maltractament en qualsevol àmbit de la societat.

Les propostes s’iniciaran dissabte dia 20, a les 12.30 h, a la plaça del Peix amb una actuació de Monòlegs a la plaça. Vol ser un acte interactiu i participatiu durant el qual se simularà un acte de violència masclista o relacionat amb la LGTBIfòbia davant el qual la gent no ha sabut com actuar.

Dilluns 22, a les 18 h, al Casal d’Avis se’ns proposa que «Repensem els contes!», una iniciativa que comptarà amb la participació de professionals de l’educació i que vol fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de pau. L'aforament màxim serà de 50 persones.

La programació inclou també l’activitat «Teixim memòria! Dones en la història», que es farà dimarts 23, a les 18 h, a la Sala Polivalent del Foment, que ens descobrirà per què les dones han estat invisibilitzades històricament, així com les dificultats i lluites que han hagut d’afrontar al llarg del temps. En una segona part, es compartiran les experiències personals en un debat participatiu.

Finalment, «Has vist la foto que corre?» és un acte destinat a joves i adolescents que es farà dimecres 24 de novembre, a les 17 h, al Teatre Foment, i que vol treballar la prevenció de la violència sexual i el sexpreading. L’aforament estarà limitat a 50 persones i caldrà inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Dijous 25, es farà l’acte institucional amb la lectura del manifest. Així mateix, des de l’Ajuntament s’anima la ciutadania a participar en la Cursa de la Dona, que es farà el 21 de novembre a Barcelona, facilitant el desplaçament en autocar. Les inscripcions, a un preu de 15 euros, es faran a la Piscina de Piera.

Arxivat a: Igualtat de gènere
Actes 25 N