Portada > Actualitat > Notícies > Renovació de compromisos amb la Xarxa TET Anoia Sud

Renovació de compromisos amb la Xarxa TET Anoia Sud

02/12/2021

Els vuit municipis que en formen part aposten per seguir treballant de manera conjunta en els propers anys per donar resposta a les necessitats formatives del jovent

El passat 1 de desembre, els ajuntaments de Piera, Masquefa, Capellades, Hostalets de Pierola, Cabrera d'Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d'Anoia i la Torre de Claramunt van renovar el seu compromís amb la Xarxa Intermunicipal de Transició Escola-Treball de l'Anoia Sud per als propers quatre anys. Aquests municipis treballen conjuntament des del 2008 amb la voluntat de sumar esforços i treballar conjuntament en el territori per tal de donar una resposta més efectiva a les necessitats formatives del jovent. El treball en xarxa, especialment en les poblacions més petites, permet augmentar i optimitzar recursos de forma compartida, tant humans com materials i de serveis.

Balanç de la seva activitat

Representants dels municipis integrants de la xarxa es van reunir a l’auditori dels Hostalets de Pierola per a fer balanç de les fites aconseguides en aquest anys i per marcar els reptes i oportunitats de cara el futur. L’Ajuntament de Piera hi va estar representat per l’alcalde, el regidor d’educació, la regidora de joventut i tècnics municipals. 

En aquests anys de funcionament, la Xarxa TET Anoia Sud ha impulsat estudis de les necessitats formatives i d’ocupació de l’Anoia Sud, amb l’objectiu d’ajustar l’oferta formativa a les demandes del mercat de treball, i ha aconseguit que s’imparteixin Programes de Formació i Inserció (PFI), de manera que els joves ja no s’han de desplaçar per a fer-los, a més de diversos cursos de formació ocupacional. També ha contribuït a que s’hi puguin preparar les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior i a que actualment hi hagi a la zona un programa de noves oportunitats que ofereix formació i suport en la inserció laboral del jovent. Altres accions que duu a terme la Xarxa TET Anoia Sud són l’organització de Fira Futur de Masquefa, un saló anual on es mostren les diverses sortides formatives i professionals que tenen els joves i els adults d’aquest territori, i l’edició d’una guia que recull totes aquestes opcions.

En aquesta trobada es va formalitzar la signatura de dos convenis. L’addenda de continuïtat al conveni marc de creació de la Xarxa Intermunicipal Transició Escola-Treball i el conveni de col·laboració d’aquests ajuntaments per al funcionament i finançament dels Programes de Formació i Inserció (PFI) de l’Anoia Sud. Aquests convenis constaten la voluntat de treballar conjuntament per a millorar les oportunitats formatives i laborals del jovent.

Arxivat a: Educació
Conveni Xarxa TET Anoia Sud
Conveni Xarxa TET Anoia Sud
Conveni Xarxa TET Anoia Sud
Conveni Xarxa TET Anoia Sud