Portada > Actualitat > Notícies > Noves propostes sobre ciència a la Biblioteca de Piera

Noves propostes sobre ciència a la Biblioteca de Piera

03/02/2022

En les properes setmanes es podrà visitar una exposició sobre les aportacions de les primeres dones científiques i un taller de joguines òptiques per a infants de primària

Dones de ciència és el títol de la propera exposició que es podrà visitar a la Biblioteca de Piera fins el 18 de febrer, organitzada per la Regidoria d’Igualtat de Gènere i LGTBI de l’Ajuntament i amb autoria de l’Insitut Català de les Dones. L’exposició pretén reconèixer les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques, dones que, des de les seves posicions, van transformar i transformen les fronteres dels espais tradicionalment assignats a homes.

Les dones a les quals es ret homenatge a l’exposició van haver de lluitar no només per elles, sinó també per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones, camí que encara avui resta pendent en la construcció d’una nova cultura on no podem oblidar el paper que les dones juguen en el terreny del coneixement i les noves tecnologies.

D’altra banda, el proper dimecres dia 9 de febrer s’obriran les inscripcions per participar en una proposta dirigida a nens i nenes de 5è i 6è de primària sobre les joguines òptiques. Abans de la invenció del cinema, a finals del S.XIX van aparèixer un munt d’invents que van experimentar amb la creació d’imatges en moviment. Un dels invents més populars van ser les joguines òptiques, uns aparells capaços de crear la il·lusió de moviment a partir de dibuixos estàtics. Els infants que participin en aquest taller elaboraran joguines òptiques basades en el principi de la persistència retiniana per crear la il·lusió del moviment.

L’activitat es farà el dimecres 23 de febrer a les 17.30 hores. La participació és gratuïta però les places són limitades. Les inscripcions es poden formalitzar presencialment, per correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e), per telèfon trucant al 93 778 96 65 o per whatsapp al 608 917 920.

Arxivat a: Cultura
Joguines òptiques
Dones de ciència