Portada > Actualitat > Notícies > Entra en vigor la prohibició de fer foc sense autorització als terrenys forestals

Entra en vigor la prohibició de fer foc sense autorització als terrenys forestals

17/03/2022

Del 15 de març al 15 d’octubre no es pot encendre cap foc en zones boscoses ni en la franja de 500 metres que els envolta

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural informa que des del passat 15 de març i fins al 15 d’octubre ja no es pot encendre foc sense autorització en terrenys forestals  -poblats o no d’espècies arbòries- i en la franja de 500 metres que els envolta.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Acció Climàtica. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Aquesta prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Tot i les pluges caigudes aquests últims dies, els índexs de sequera continuen molt alts per aquesta època. Amb el que portem d’any s’han produït 150 incendis forestals que han cremat 454 hectàrees a tota Catalunya.

Arxivat a: Medi ambient
Prohibició foc