Portada > Actualitat > Notícies > Entren en vigor les noves mesures davant la COVID-19

Entren en vigor les noves mesures davant la COVID-19

28/03/2022

A partir d’avui, desapareix l’aïllament obligatori i només es faran proves diagnòstiques a les persones amb factors de vulnerabilitat

El Departament de Salut informa de les noves mesures davant la COVID-19 que s’apliquen a tota Catalunya a partir d’avui dilluns, dia 28 de març. Després de dos anys de pandèmia, es deixen enrere la majoria de les restriccions, excepte l’obligatorietat de fer ús de la mascareta en espais interiors. 

Entre les principals novetats d’aquesta nova, es deixen de fer proves diagnòstiques a les persones que es troben bé, tot i que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19; també desapareix l’aïllament obligatori. 

A les persones amb símptomes compatibles amb la malaltia se’ls recomana evitar el contacte amb persones vulnerables, que es quedin a casa fins que desapareguin els símptomes, que evitin l’assistència a esdeveniments multitudinaris, que redueixin les interaccions socials, evitin els espais amb poca ventilació i facin, en tot moment, un bon ús de la mascareta. 

Quan una persona es trobi malament i tingui símptomes compatibles amb la COVID-19, se li farà una prova diagnòstica sota criteri clínic en els següents casos: si té més de 60 anys, immunodepressió o qualsevol altra malaltia greu o si està embarassada. També a persones amb gravetat clínica, independentment de la seva edat, i persones que hagin viatjat recentment a una zona on estigui circulant una nova variant del virus. 

La situació va millorant dia a dia, tot i que les xifres encara són altes. A dia d'avui, hi ha a Piera un total de 74 casos actius de COVID-19. La Rt és de 1,05 i l’índex de risc, de 694.96 (Molt alt). Des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 4.319 casos de COVID a la vila. 

Arxivat a: Salut
Mascareta

Arxius adjunts