Portada > Actualitat > Notícies > La mascareta deixa de ser obligatòria en interiors

La mascareta deixa de ser obligatòria en interiors

20/04/2022

Des d’avui, dia 20 d’abril, només cal fer ús de la mascareta al transport públic, als centres sanitaris i sociosanitaris i a les residències de la gent gran

El Govern espanyol ha aprovat l’eliminació de l’obligatorietat de portar la mascareta en espais tancats. La mesura ha entrat en vigor avui dimecres, dia 20 d’abril, amb algunes excepcions atès que es manté en transports com l’autobús, el metro, el tren o l’avió; en residències de la gent gran, tant per als treballadors com per als visitants; i en centre sanitaris i sociosanitaris. A Catalunya, les mascaretes a les escoles van deixar de ser obligatòries un dia abans.  

Aquesta era una de les poques restriccions que quedaven vigents a Catalunya per la COVID. Aquest element de protecció ha estat obligatori en espais tancats des de la primavera de l’any 2020. L’elevat índex de vacunació i la fi de la sisena onada han contribuït a aquesta eliminació.

Tot i així, es recomana seguir fent ús de la mascareta interiors a determinats col·lectius com ara les persones majors de 60 anys, les embarassades, les persones amb malalties o patologies de risc i en esdeveniments massius.

Arxivat a: Salut
Mascareta