Portada > Actualitat > Notícies > Garantint el suport al teixit associatiu de la vila

Garantint el suport al teixit associatiu de la vila

03/06/2022

El ple de l’Ajuntament ha aprovat les bases que regulen la concessió d’ajuts a les entitats culturals, socials, juvenils, veïnals i de lleure de Piera

Les regidories de Joventut, Cultura, Barris i Pobles han treballat de manera conjunta en l’elaboració d’unes bases unitàries que regulin la concessió d’ajuts a les entitats de la vila. La voluntat era actualitzar les bases ja existents tenint en compte les necessitats del teixit associatiu i afavorint la igualtat d’oportunitats i la cohesió social.

Les bases, aprovades en el darrer ple municipal, estableixen les condicions i el procediment a seguir per sol·licitar aquests ajuts. Les subvencions estan destinades a entitats culturals, socials, juvenils, veïnals i de lleure de la vila que organitzin activitats durant l’any que complementin l’oferta pública, o serveixin per a dinamitzar i enriquir la vida comunitària, com ara les propostes relacionades amb la creació, promoció i difusió de les arts plàstiques; les que suposin una recuperació i difusió de la cultura popular catalana; els programes anuals d’associacions d’esplai; les activitats que cerquin la implicació del jovent; les que fomentin la integració de les persones nouvingudes i el voluntariat; i les activitats de les associacions veïnals. Aquestes activitats s’han de realitzar en el terme municipal de Piera o fora d’aquest, sempre i quan es consideri d’interès per a la projecció exterior de la vila. Així mateix, han de ser propostes sense afany de lucre.

Podran sol·licitar aquests ajuts les entitats jurídiques degudament constituïdes que estiguin  inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i que hagin justificat les anteriors subvencions rebudes. La concessió de l’ajut i el seu import dependrà de diferents criteris, com ara el grau d’autofinançament del projecte, l’adequació de l’activitat a les necessitats del municipi, el nombre d’associats, la qualitat tècnica de la proposta o el foment de valors com ara la convivència ciutadana, la solidaritat, el treball en xarxa o la formació dels membres de l’entitat.

Les subvencions atorgades s’hauran de justificar abans de la data indicada en la convocatòria.

Arxivat a: General
Subvencions