Portada > Actualitat > Notícies > Tot a punt per gaudir de la Nit de Sant Joan

Tot a punt per gaudir de la Nit de Sant Joan

16/06/2022

L’arribada de la Flama del Canigó donarà el tret de sortida a la revetlla, en la qual no faltarà l’encesa de la foguera, un sopar popular i música fins ben entrada la matinada

Els pierencs i les pierenques podran gaudir de la revetlla de Sant Joan sense necessitat de desplaçar-se fora del municipi. Per al pròxim 23 de juny s’han programat tot un seguit d’activitats a la vila per a celebrar la que es considera la nit més curta de l’any.

A les 20 hores està prevista l’arribada de la Flama del Canigó a la rotonda dels Hostalets de Pierola. Aquest serà el punt de sortida dels corredors que participin en el recorregut que portarà la flama pels carrers de la vila fins a l’Ajuntament i, posteriorment, fins al Gall Mullat.

Un cop allà, la ciutadania podrà gaudir de les actuacions d’algunes entitats populars com els Falcons de Piera, l’associació Dones de Piera, l’Agrupació Sardanista de Piera, la Colla infantil dels Diables de Piera, els Eixerits Geganters de la Vila de Piera i els Amics del Pubillatge. Es farà també la lectura del manifest institucional i l’encesa de la foguera de Sant Joan.

Seguidament, està previst organitzar una botifarrada popular. El preu dels tiquets serà de 5 euros si es compra anticipada o de 6 euros el mateix dia de la revetlla. Es poden adquirir de manera anticipada a la Biblioteca de Piera, a JM Pastisser, al Casal de la Gent Gran, a la Papereria Fanny, a Tot Esport i al Bar Foment. Hi haurà servei de bar durant tota la revetlla. 

La nit continuarà amb el concert del grup Coi els Montgrons i la música fins ben entrada la matinada d’Animal Dj

El dissabte 25 de juny hi haurà una nova festa de Sant Joan al Gall Mullat amb la Nit de DJ’s locals que començarà a les 23 hores. Es podrà escoltar música i ballar estils diversos: des de reggaeton a tecno passant per música comercial.

Una revetlla amb precaució

Des del consistori es donen un seguit de consells per minimitzar els riscos i evitar accidents amb els petards i les fogueres que malauradament són habituals durant la revetlla de Sant Joan.

Pel que fa als petards, és important adquirir-los en establiments autoritzats, llegir les instruccions de cada article i, a l’hora d’encendre’ls, no els hem de subjectar amb les mans ni posar-los a prop de la cara o el cos. Cal recordar que no s’han de llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en llocs on hi hagi aglomeracions de gent, i que és important seguir les recomanacions establertes sobre l’edat en què infants i joves poden comprar els petards o començar a manipular-los.

Pel que fa a les fogueres, només es poden encendre en llocs autoritzats per l’Ajuntament atès que està prohibit fer foc en tots els terrenys forestals i en un radi de 500 metres al seu voltant.

Arxivat a: Festes
Revetlla de Sant Joan

Arxius adjunts