Portada > Actualitat > Notícies > Arrenca el mes de la salut mental

Arrenca el mes de la salut mental

05/10/2022

El municipi acollirà xerrades i trobades sobre el benestar emocional de joves i adolescents

Piera acollirà diversos actes divulgatius durant el mes d’octubre amb la intenció d’aprofundir en la sensibilització de la població envers la importància de la salut mental i integrar a les persones que en pateixen malalties, les quals històricament han arrossegat estigmes socials.  

En aquesta línia, i en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, la nostra localitat se centra enguany en l’àmbit del benestar emocional de joves i adolescents. D’aquesta manera, del 13 al 27 d’octubre, la Biblioteca i la sala polivalent Foment acolliran xerrades en les quals es parlarà de les emocions a l’etapa adolescent i de la relació de la salut mental amb la nutrició, a més d’una taula rodona sobre Trastorns de Conducta Alimentària (TCA).

Paral·lelament, la Biblioteca també dedicarà les peces tractades als clubs de cinema i novel·la i la pel·lícula del cinefòrum a trames vinculades a les malalties mentals. La participació en tots els actes és lliure i gratuïta

 

Activitats programades

La participació a les activitats és gratuïta i estan organitzades per l’Ajuntament de Piera, la Biblioteca, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Piera i l’entitat Dispiera. Les propostes són les següents:

 

Xerrada - Acompanyar les emocions en els adolescents. Eines des de la mirada sistèmica

La població adolescent no ha pogut satisfer la necessitat de separar-se de les figures paternes i acabar de desenvolupar-se com a persones adultes durant aquests anys de pandèmia. A la xerrada, a càrrec de la psicòloga Cristina Jiménez Aguilera es donarà una visió àmplia de què està passant i com poder acompanyar-los.

Data: dijous 13

Hora: 19 hores

Lloc: Biblioteca de Piera

 

Xerrada - Salut mental i nutrició

Davant l'augment de les malalties derivades d'una inadequada alimentació, s’exposaran els hàbits saludables del jovent, oferint alternatives saludables per millorar l'estat emocional i de salut dels nostres joves. La trobada estarà conduïda per Alba Creus, nutricionista del CAP.

Data: dilluns 17

Hora: 16 hores

Lloc: Biblioteca de Piera

 

Xerrada - El circuit de salut mental infantojuvenil

Es donaran eines a les famílies d’adolescents per identificar els símptomes que indiquen malestar mental. Xerrada dirigida per Teresa Bujons, psicòloga de benestar emocional i Laura Manuel, treballadora social.

Data: dijous 20

Hora: 17 hores

Lloc: Sala Polivalent Foment

 

Xerrada - El Servei SESM-DI

Presentació del Servei de Salut Mental per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (SESM-DI), adreçada a famílies i professionals de la salut i l’educació.

Data: divendres 21

Hora: 11 hores

Lloc: Biblioteca de Piera

 

Hora del conte - R.A.R.A

Les rutines són importants per ELLA, molt importants. Però un dia se li trenca la jugada, i ara què? No pot continuar... Mira que és rara... Per sort ELL és el seu millor amic i l'ajudarà, però resulta que sense saber-ho ELL també té les seves rareses. No serà que tots plegats som una mica estranys? A càrrec de la Lídia Clua.

Data: dimarts 25

Hora: 18 hores

Lloc: Biblioteca de Piera

 

Taula rodona - Les famílies i el TCA

Sessió per a compartir experiències i testimonis de famílies amb adolescents amb Trastorn de Conducta Alimentaria (TCA). Hi participaran professionals de salut que exposaran com identificar el TCA. 

Data: dijous 27

Hora: 17 hores

Lloc: Sala Polivalent Foment

Arxivat a: Salut
Octubre és el mes de la salut mental