Portada > Actualitat > Notícies > Èxit de la primera edició de Rondalles, la fira del conte de Piera

Èxit de la primera edició de Rondalles, la fira del conte de Piera

11/10/2022

Un miler de persones van gaudir d’activitats diverses el passat diumenge entre les quals no van faltar tallers, espectacles i sessions de contacontes

Aquest passat diumenge, dia 9 d’octubre, es va celebrar la primera fira del conte, Rondalles, al Raval de Piera. Un miler de persones van visitar els diferents espais del recinte i famílies de la vila i vingudes de poblacions del voltant van gaudir de tallers, espectacles i sessions de contacontes, van poder comprar al mercat editorial , fins i tot, fer un petit descans a la zona de foodtrucks.  

Durant tot el dia es van realitzar un total de sis tallers relacionats amb el món del conte i la il·lustració: fer punts de llibre, construir el seu propi segell o la inicial del nom amb guix, o pintar una bossa de roba amb el dibuix del seu personatge preferit van ser algunes de les propostes programades. Va haver-hi una gran afluència de gent en aquest espai i alguns dels tallers van esgotar les existències. Els venedors del mercat editorial també han valorat molt positivament la fira i la seva organització i es van mostrar molt satisfets amb la resposta de la gent. 

Pel que fa a d’altres activitats, durant el matí es va poder gaudir de l'espectacle ‘Cagallufes, el fullet rondinaire’, que va donar el tret d'inici a la fira. Seguidament, Noè Rivas i Mercè Valentintada, ens van presentar el seu llibre ‘El llarg viatge de l'arc de Sant Martí’, una presentació on les famílies van poder gaudir en directe de les il·lustracions de la Mercè i les cançons del Noé. D’altra banda, l’Imma Flo il’ Imma Pujol, narradores locals, van oferir diferents històries, rondalles i llegendes, pensades per públics de diferents edats. 

A la tarda, Mon Mas, va donar continuïtat a la fira amb l'espectacle ‘B.O.M.’, en el qual van aparèixer diferents contes de bruixes, ogres i monstres. Després, tots els infants i també els no tan infants, van poder berenar pa amb xocolata, i agafar forces per a la recta final del dia.

Martha Escudero va explicar contes per als infants més petits a l'espai biblioteca, mentre que Ferran Martín, narrador local, explicava rondalles a l'escenari d’En Patufet. La diada es va tancar amb ‘El llop Ferotge’ , un espectacle que ens va permetre conèixer tres contes tradicionals amb el llop de protagonista, però vist des d'una perspectiva diferent a la que estem acostumats a escoltar. 

Des de l’Ajuntament s’han mostrat molt satisfets de la bona acollida de la fira. Josep Maria Rosell, regidor de Fires, destacava que Rondalles ‘va ser un èxit de participació’. Rosell assegurava que ‘arrencar una nova fira no és fàcil, però es van complir sobradament les expectatives inicials i els objectius de crear un esdeveniment pel públic infantil i familiar que traspassés les fronteres de Piera, posant una llavor que ara hem de fer créixer." 

Des de la Biblioteca de Piera consideren que la resposta del públic va ser magnífica i que va superar amb escreix les expectatives A més, l’èxit d’aquest esdeveniment referma l’aposta que fa la biblioteca des de fa uns anys per la cultura i la lectura a la vila com a pilars d’una societat més rica i més crítica amb la realitat que els envolta, aconseguint que els petits lectors d’avui esdevinguin els adults lectors de demà. Des de l’Ajuntament i la biblioteca municipal es vol fer un agraïment a totes les persones i col·lectius que han fet possible aquesta fira del conte, entre els quals hi ha la brigada i la Policia Local. 

Arxivat a: Fires
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles
Fira del conte Rondalles