Portada > Actualitat > Notícies > Actualització del registre d’habitatges que fan compostatge casolà

Actualització del registre d’habitatges que fan compostatge casolà

09/12/2022

La ciutadania que continuï reciclant la fracció orgànica a casa durant el 2023 ha de comunicar-ho a l’Ajuntament per poder beneficiar-se d’una bonificació en la taxa de residus

L’Ajuntament continua impulsant el compostatge casolà i fa una crida a la ciutadania per actualitzar el llistat d’habitatges que actualment reciclen la fracció orgànica a casa. En aquest sentit, es demana els veïns i les veïnes que s’adrecin al registre general de l’Ajuntament i, mitjançant una instància, notifiquin que continuaran fent compostatge casolà durant l’any 2023. Facilitar aquesta informació és un tràmit necessari per poder beneficiar-se de la bonificació del 15 % en la taxa de residus domèstics que ofereix el consistori a aquells habitatges que fan compostatge a casa. Aquesta notificació s’ha de presentar abans del dia 31 de desembre.

El compostatge casolà ajuda a reduir la quantitat de residus que van a l’abocador i a disminuir les emissions de CO2. El compost és un adob natural que serveix per a les plantes de l’hort i el jardí, millora l’estructura del sòl i evita l’ús de productes químics.

Recordem que dins el compostador es poden posar només residus orgànics com les peles, triadures de fruita i verdura, ossos i restes de carn, espines i restes de peix, closques d’ou, marisc, mol·luscs i fruita seca, taps de suro, tovallons de paper bruts, paper de cuina, marro de cafè i restes d’infusions. Es poden posar també fulles i flors seques, gespa i restes vegetals petites però amb moderació.

Arxivat a: Medi ambient
Compostatge casolà