Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueix el nou consistori de Piera amb Carme González a l’alcaldia

Es constitueix el nou consistori de Piera amb Carme González a l’alcaldia

19/06/2023

L’acord entre Sumem per Piera i Esquerra Republicana de Catalunya permetrà donar estabilitat al govern local durant els propers quatre anys

El dissabte 17 de juny es va celebrar el Ple de Constitució del nou Ajuntament de Piera. La sessió es va iniciar amb la presa de possessió del càrrec per part dels 17 regidors i regidores electes en els darrers comicis del 28 de maig. Recordem que aquest mandat 2023-2027, el consistori de Piera estarà format per 5 regidors/es de Sumem per Piera, 4 regidors/es d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 3 de Junts per Piera, 2 de Som Piera, 2 més de VOX i un del Partit Popular (PP).

Un cop constituït el nou Ajuntament de Piera, es va donar pas a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa, un procediment que es va fer per votació secreta i fent ús de la tradicional urna de fusta que va presidir el plenari. Tots els grups municipals van presentar la seva candidatura exceptuant Esquerra Republicana, que va anunciar que donaria suport a la candidata de Sumem per Piera, tal com havia quedat palès en el pacte de govern que totes dues formacions polítiques havien signat prèviament.   

Un cop fet el recompte de vots, la Carme González, candidata de Sumem per Piera, va obtenir 9 vots i va ser proclamada nova alcaldessa de Piera. En Josep Llopart, de Junts per Piera, va aconseguir 3 vots; el Jordi Madrid de SOM Piera va sumar 2 vots; en Francisco Javier Rodríguez, candidat per VOX en va obtenir 2, i 1 en Francisco Ibáñez, del Partit Popular.

L’acord per governar units entre Sumem per Piera i ERC durant el mandat 2023-2027 permetrà donar estabilitat al govern local i suposarà que per primera vegada hi hagi un govern municipal amb una àmplia representació femenina de dos terços. Segons l’acord, la Carme González romandrà al capdavant de l’alcaldia de Piera durant els quatre anys de mandat, i cadascun dels membres de l’equip de govern assumirà les responsabilitats i dedicacions corresponents.

Es preveu que al llarg d’aquesta setmana les dues forces polítiques anunciïn quin serà el seu Pla d’Actuació Municipal i facin pública la nova organització del govern local, explicant quines seran les àrees existents i quines persones assumiran cada regidoria.

Arxivat a: Administració local
Constitució de l'Ajuntament
Constitució de l'Ajuntament
Constitució de l'Ajuntament
Constitució de l'Ajuntament
Constitució de l'Ajuntament
Constitució de l'Ajuntament
Constitució de l'Ajuntament