Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Piera anuncia el nou cartipàs municipal

L’Ajuntament de Piera anuncia el nou cartipàs municipal

21/06/2023

Un pacte entre Sumem per Piera i Esquerra Republicana de Catalunya permet configurar el govern municipal

L’equip de Govern va comparèixer, el passat 20 de juny, en una roda de premsa que es va retransmetre en directe per anunciar la composició del govern local. El cartipàs s’organitza amb representants de Sumem per Piera i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), dues formacions que van aconseguir formalitzar un pacte de govern per al mandat 2023-2027.

Recordem que durant els pròxims quatre anys, el consistori estarà format per cinc regidors i regidores de Sumem per Piera, quatre regidors i regidores d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), tres de Junts per Piera, dos de Som Piera, dos més de VOX i un del Partit Popular (PP).

Dues de les novetats d’aquest mandat són, per una banda, la incorporació de la figura d’un gerent per donar suport en l’àmbit jurídic de l’ajuntament i facilitar processos que fins ara s’acabaven encallant. De l’altra banda, es creen àrees on s’engloben diferents regidories gestionades per regidors i regidores de Sumem per Piera i Esquerra Republicana, tots barrejats amb l’objectiu d’anar més coordinats en una mateixa direcció i defugir del model tradicional de partits i pensant en un sol equip de govern.

Per la seva part, l’equip de govern va manifestar la intenció de basar-se en tres pilars: coordinació, comunicació i transparència. En definitiva, el que es pretén és que l’ajuntament sigui una institució oberta i organitzada i sumar esforços perquè Piera sigui un lloc millor on viure.

Cartipàs de l’Ajuntament de Piera

A continuació, es detalla el repartiment de responsabilitats del govern municipal, el qual està format per nou regidors i regidores:

-  Carme González Anjaumà (SUMEM)
Alcaldessa de Piera

-  Neus Núñez Bosch (ERC-AM)

1ª tinent d’alcaldia i cap de l’àrea d’Atenció a les Persones
Regidora de la Gent Gran, Fires i Festes i Joventut 

-  Iban Pujol Maried (SUMEM)

2n tinent d’alcaldia i cap de l’àrea de Territori
Regidor d’Urbanisme i de Mobilitat

Raquel Calsina Galán (ERC-AM)

3ª tinent d’alcaldia i cap de l’àrea d’Identitat i Cicles de Vida
Regidora de Cultura i Patrimoni, i Imatge i Comunicació

-  Gemma Millán Gibert (SUMEM)

4ª tinent d’alcaldia i regidora d’Igualtat, de Salut, de Benestar Animal, d’Educació i d’Infància

-  Àngel Sabaté Solà (ERC-AM)

5è tinent d’alcaldia i regidor de Medi Ambient i Pagesia, d’IPSA, de Licitació i Contractació i de Mercats

-  Jorge Javier Bernués Jorba (SUMEM)

Cap de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Seguretat
Regidor d’Hisenda, de Seguretat i Civisme i d’Organització Interna

Yolanda Castellanos Ruiz (SUMEM)

Regidora d’Esports i Desenvolupament Econòmic (comerç, empresa i ocupació)

Susana Jornalé Villaroya (ERC-AM)

Regidora de Drets Socials i Habitatge i de Nova Ciutadania

Gestió dels barris i pobles

Una altra novetat en l’organització política és la gestió de la regidoria de Barris i Pobles, que a partir d’ara es descentralitza i cada regidor de l’equip de govern assumirà diverses entitats de població. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els barris i pobles se sentin més representats, facilitar-ne la comunicació i fer que la tasca d’atenció sigui més àgil i directa.

En aquest sentit, s’estableix Carme González com a responsable de les zones de Can Mas, Sant Jordi i la Grua; Iban Pujol com a encarregat de Can Mata, del Castell de la Ventosa B, Vallbonica i de la Venta Can Musarro; Jorge Bernués de Ca N’Aguilera, Can Martí i el Bosc de l’Àliga; Àngel Sabaté de la Fortesa, el Bedorc i Sant Jaume Sesoliveres ; Yolanda Castellanos portarà els afers de Can Claramunt i del Castell de la Ventosa A; Neus Núñez s’encarregarà de Can Bou, Can Bonastre i de Can Creixell; Gemma Millán a càrrec de Can Canals, el Portell i Can Cairot , mentre que Raquel Calsina i Susana Jornalé s’encarregaran dels barris del nucli.

Pel que fa a les associacions de veïns de nova creació, s’incorporaran en aquest repartiment en el moment de la constitució.

 

Arxivat a: Política
Equip de govern mandat 2023-2027