Portada > Actualitat > Notícies > La situació de sequera a Piera està en nivell d’excepcionalitat

La situació de sequera a Piera està en nivell d’excepcionalitat

03/07/2023

La Generalitat de Catalunya prohibeix l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar

Piera es troba en situació d’excepcionalitat per sequera, a causa de la manca de pluges dels darrers mesos. Amb aquest motiu, des de la Generalitat de Catalunya s’estableixen diverses mesures orientades a evitar el malbaratament d’aigua i a protegir els recursos hídrics.

A continuació, es detallen les limitacions pel que fa al nivell d’«excepcionalitat», tot i que també existeixen mesures previstes per a situacions d’«alerta» i d’«emergència».

Escenari d’excepcionalitat

• No es permet en cap cas l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar.

• Les piscines sense sistemes de recirculació no es poden omplir ni reomplir.

• Es permet el reompliment parcial o l’ompliment total (si són de nova construcció o han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas) de piscines d’ús públic, que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua. Això inclou piscines municipals o altres d’accés públic com les dels establiments turístics, centres esportius, les d'instal·lacions juvenils inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, centres lúdics o similars, col·legis majors o similars, i també les piscines d’ús privat de les comunitats de propietaris, agroturisme, etc., ja que es consideren refugis climàtics.

• En centres educatius, és permès l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.

• Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

Escenari d’Alerta

• Es poden reomplir parcialment totes les piscines (públiques o privades, d’accés col·lectiu o individual) sempre que disposin de sistemes de recirculació d’aigua, però només en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

• No es pot omplir ni reomplir cap piscina que no tingui un sistema de recirculació de l'aigua.

• Es pot fer el primer ompliment de piscines que siguin de nova construcció i les que han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas.

• En centres educatius, es pot fer ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.

• Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

Escenari d'emergència

A partir de l'estat d'emergència, la utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

• No es pot omplir ni total ni parcialment cap piscina.

 

El nivell d’alerta es pot consultar a temps real a un mapa elaborat per la Generalitat de Catalunya. En cas que es necessiti ampliar més informació, es pot accedir al portal de la Generalitat obre la sequera.

 

Arxivat a: General
Sequera