Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027

S’aprova el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027

07/07/2023

En el ple municipal celebrat dimecres 5 de juliol es van detallar les assignacions i dedicacions horàries de les regidores i els regidors del nou equip de govern

El passat dia 5 de juliol es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va aprovar el nou cartipàs municipal per aquest mandat 2023-2027. El nou equip de govern està format per nou regidores i regidors, cinc de Sumem per Piera i quatre d’Esquerra Republicana de Catalunya, que assumeixen les següents responsabilitats dins el govern municipal: 

Carme González Anjaumà (SUMEM)

Alcaldessa de Piera 

Neus Núñez Bosch (ERC-AM)

1a tinenta d’alcaldia i cap de l’àrea d’Atenció a les Persones

Regidora de Gent Gran, Fires i Festes i Joventut  

Iban Pujol Maried (SUMEM)

2n tinent d’alcaldia i cap de l’àrea de Territori

Regidor d’Urbanisme i Mobilitat

Raquel Calsina Galán (ERC-AM)

3a tinenta d’alcaldia i cap de l’àrea d’Identitat i Cicles de Vida

Regidora de Cultura i Patrimoni, i d’Imatge i Comunicació

Gemma Millán Gibert (SUMEM)

4a tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, de Salut, de Benestar Animal, d’Educació i d’Infància

Àngel Sabaté Solà (ERC-AM)

5è tinent d’alcaldia i regidor de Medi Ambient i Pagesia, d’IPSA, de Licitació i Contractació i de Mercats

Jorge Javier Bernués Jorba (SUMEM)

Cap de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Seguretat

Regidor d’Hisenda, de Seguretat i Civisme i d’Organització Interna

Susana Jornalé Villaroya (ERC-AM)

Regidora de Drets Socials i Habitatge i de Nova Ciutadania

Yolanda Castellanos Ruiz (SUMEM)

Regidora d’Esports i Desenvolupament Econòmic

 

Gestió dels barris i pobles

D’altra banda, per part de Sumem per Piera, s’estableix Carme González com a responsable de les zones de Can Mas, Sant Jordi i la Grua; a Iban Pujol com a encarregat de Can Mata, del Castell de la Ventosa B, Vallbonica i de la Venta Can Musarro; a Gemma Millán a càrrec de Can Canals, el Portell i Can Cairot; a Jorge Bernués de Ca N’Aguilera, Can Martí i el Bosc de l’Àliga; mentre que Yolanda Castellanos portarà els afers de Can Claramunt i del Castell de la Ventosa A. 

Pel que fa a les tres regidores i el regidor d’ERC, Neus Núñez s’encarregarà de Can Bou, Can Bonastre i de Can Creixell; Àngel Sabaté de la Fortesa, el Bedorc i Sant Jaume Sesoliveres, mentre que Raquel Calsina i Susana Jornalé s’encarregaran dels barris del nucli.

 

Assignacions i dedicacions horàries

L'equip de govern ha decidit incrementar la dedicació horària d’alguns regidors i regidores per garantir una política propera, treballadora i entregada. En conseqüència, de les nou persones que el formen, tres d'elles estaran a dedicació completa, quatre a temps parcial de 30 hores setmanals, i dues d'elles rebran una retribució per assistències. Des de l'equip de govern s'assegura que l’objectiu és que “les regidores i els regidors hi siguin, que treballin, canviar comportaments que s'havien vist en d'altres polítics fins ara, i que el ciutadà vegi que estem aquí al seu servei". 

Pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes, s'aplica l'actualització de l'IPC de l'any passat, corresponent al 5,8 %, la qual cosa suposa una modificació de 31.582,98 € bruts anuals pel conjunt de tot l'equip de govern. Alhora, es recull la petició de Junts per Piera d'aplicar aquesta pujada també a les retribucions per assistència a les sessions plenàries, que passaran de 265 a 280 € per sessió, i a les comissions informatives, que passaran de 160 a 170 € també per sessió. 

Pel que fa al sou de l'alcaldessa, aquest es congela, mantenint el mateix sou establert a l'inici del mandat 2019-2023. Segons l’article 75 de la llei 7/1985 Reguladora de les Bases del Règim Local, el topall per a municipis d'entre 5.001 i 10.000 habitants és de 46.650,47 € i per a municipis d’entre 10.001 i 20.000 habitants és de 51.833,84 €. En el cas de Piera, amb més de 17.000 habitants, la retribució més elevada és la de l’alcaldessa, amb un sou de 48.566,18 € bruts anuals, acostant-se més als municipis d'entre 5.001 i 10.000 habitants que no pas als de 10.001 a 20.000 habitants.

Arxivat a: Administració local
Equip de govern