Portada > Actualitat > Notícies > Consells de prevenció per fer front a la pujada de les temperatures

Consells de prevenció per fer front a la pujada de les temperatures

10/07/2023

Es recomana beure aigua sovint, evitar sortir a les hores de més sol o tenir cura, especialment, d'infants i de gent gran

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que, al llarg de les pròximes quaranta-vuit hores, les temperatures pujaran a causa d'una onada de calor. Amb aquest motiu, des de l'Ajuntament de Piera, es comparteix amb la ciutadania un seguit de consells evitar situacions de risc per a la salut.

Els episodis de temperatures elevades que es perllonguen en el temps poden afectar directament al benestar de les persones i, més encara, als col·lectius que es consideren de risc, com són nadons, infants, gent gran i persones que pateixen malalties cròniques.

Cal beure aigua sovint – encara que no es tingui set–, refrescar-se de tant en tant i informar-se habitualment de la predicció meteorològica. A la llar, es recomana controlar la temperatura, tancant les finestres si tenim aire condicionat i posar-lo a una temperatura de 25 graus centígrads.

És necessari evitar sortir al carrer a les hores de més sol (entre les 12 i les 17 hores). En cas d'haver-ho de fer, és important caminar per l'ombra, utilitzar gorres i ulleres de sol, posar-se protecció solar i vestir roba còmoda de cotó i de color clar. Finalment, es recomana prendre àpats lleugers i frescos, i potenciar una alimentació rica en fruita i verdures.

Si es pateixen algun dels símptomes del cop de calor com esgotament, febre, mal de cap, irritació de la pell, nàusees o rampes, cal dirigir-se al Centre d'Atenció Primària (CAP) o trucar al 061.

Arxivat a: Benestar social
Calor