Portada > Actualitat > Notícies > Piera, en elevat risc d’incendi forestal

Piera, en elevat risc d’incendi forestal

19/07/2023

S'habiliten com a refugis climàtics el Casal per a Joves i Grans i la Biblioteca Municipal

Davant l’onada de calor que està patint el país en els darrers dies, la Generalitat de Catalunya ha activat l’alerta per risc d’incendi forestal a la nostra comarca. En concret, Piera es troba en el nivell 3 del Pla Alfa, la qual cosa indica un perill alt/molt alt pel bosc. La situació comporta la implementació de limitacions amb la voluntat de protegir l’entorn natural i garantir la seguretat ciutadana.

D’altre costat, amb l’objectiu de proveir al veïnat d’un lloc climatitzat a on protegir-se de les altes temperatures, el consistori ha habilitat com a refugis climàtics el Casal per a Joves i Grans i la Biblioteca Municipal, durant els seus horaris d’obertura.

Restriccions

Les autoritats han anunciat que es regulen les tasques agrícoles i se suspenen totes les activitats que impliquin al foc, com l’ús de bufadors; falles o torxes; radials o globus aerostàtics, a més de la prohibició de fumar en zones forestals, de l’acampada lliure o de les barbacoes, les quals es troben precintades.

D’altra banda, respecte a la caça, es preveu la restricció a la circulació motoritzada, a les tasques d’obres públiques o als accessos als espais naturals, amb la finalitat de disminuir el risc d’incendi i protegir les persones, evitant que es trobin en un espai boscós en el moment de declarar-se un foc.

Tots els detalls sobre les limitacions es poden trobar a portal del Pla Alfa del web de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Medi ambient, Protecció civil
Alerta per risc d'incendi forestal