Portada > Actualitat > Notícies > Un minut de silenci pels darrers feminicidis registrats a Catalunya

Un minut de silenci pels darrers feminicidis registrats a Catalunya

01/08/2023

En els darrers dies dues dones han estat assassinades presumptament a mans de les seves parelles a Barcelona i Girona

L’Ajuntament de Piera se sumava ahir dilluns 31 de juliol a la crida del Departament d’Igualtat i Feminismes a les treballadores i treballadors públics i al conjunt de la ciutadania per a guardar un minut de silenci com a mostra de rebuig i condol pels darrers feminicidis registrats a Catalunya. D’aquesta manera, a les 14 h tenia lloc l’acte davant de les portes del consistori durant el qual la regidora d’Igualtat, Gemma Millán, es va dirigir a les persones reunides amb la lectura d’un manifest. Millán destacava d’aquesta manera, entre altres qüestions, que “no podem fer ni un pas enrere en la conscienciació de la societat sobre les situacions de desigualtat i violència que patim les dones. Cada cop hem de ser més fortes per poder revertir aquesta situació”. A més, subratllava el compromís de l’Ajuntament de Piera en l’eradicació de les violències masclistes.

Al llarg dels darrers dies dues han estat les dones que han mort assassinades a Catalunya presumptament a mans de les seves parelles, una a Barcelona i una altra a Girona. Només en els primers 7 mesos d’aquest 2023 ja són 9 les dones mortes víctimes de la violència masclista. La major part d’aquestes tenien menys de 40 anys i una d’elles estava embarassada.

Arxivat a: Igualtat de gènere
Minut de silenci
Minut de silenci