Portada > Actualitat > Notícies > Piera es troba en risc extrem d’incendi forestal

Piera es troba en risc extrem d’incendi forestal

23/08/2023

El nostre és un dels municipis afectats en els quals s’apliquen un seguit de prohibicions i limitacions que romandran vigents fins al 25 d’agost

Avui dimecres, 23 d’agost, Piera ha passat a estar en risc extrem d’incendi forestal. La situació meteorològica dels últims dies i la situació de sequera han propiciat que vagi en augment el risc que es produeixi un foc i és per això que des del consistori es demana a la ciutadania que extremi les precaucions. 

Així mateix s’han començat a aplicar les prohibicions i limitacions aprovades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya que afecten els municipis que es troben en perill molt alt o extrem d’incendi, així com aquells que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals. Les restriccions estaran actives fins a les 00.00 h de divendres dia 25 d’agost.

  • - Prohibit encendre foc en tots tipus d’espais oberts
  • - Es suspenen temporalment totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents, restes de poda i restes silvícoles
  • - Prohibit encendre foc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres, així com en les zones recreatives i d’acampada, inclosos les zones habilitades per aquesta finalitat. De fet, des de l’Ajuntament s’han precintat les barbacoes de la vila, per evitar-ne l’ús.
  • - No es pot utilitzar en terrenys forestals i en les àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant, maquinària que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques
  • - Prohibit l’ús de material pirotècnic, així com llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d’originar un incendis.
  • - Se suspenen totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural
  • - Es restringeixen les activitats vinculades a les colònies, estades i campus esportius i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta. Així mateix, les activitats vinculades als casals de vacances i casals esportius s’han de dur a terme al nucli de població del municipi on es realitzen.
  • - Se suspenen les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals.
  • - Es restringeix l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.
  • - Es prohibeix la circulació del transport dels productes forestals dins del bosc, en l’horari comprés entre les 13 i les 20 hores.
  • - Es limita la circulació motoritzada en el medi natural, excepte en el cas de residents o activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.
  • - Queda suspesa la sega de cunetes de les carreteres

Per a més informació i més actualitzada, podeu consultar els enllaços adjunts.

Arxivat a: Medi ambient
Barbacoes
Mapa Pla Alfa