Portada > Actualitat > Notícies > La Festa Major 2023 es clou amb èxit de participació

La Festa Major 2023 es clou amb èxit de participació

12/09/2023

El veïnat ha pogut gaudir d’una programació farcida de propostes lúdiques i culturals per a tots els públics

Piera s'acomiada d'una nova convocatòria de la Festa Major, deixant enrere una bona acollida de la programació organitzada per l'Ajuntament. La festivitat s'ha dut a terme del 7 a l'11 de setembre, omplint els carrers de la vila de propostes pensades per a tots els gustos. Les imatges de les jornades festives es poden consultar en línia.

El primer dia de la celebració va comptar amb el tradicional pregó inaugural – enguany, a càrrec del presentador de TV3, Quim Masferrer –, i actuacions musicals a càrrec de Sbombat's Batucada, la Banda Orquestra de Piera de l'Aula Municipal de Música, Ramon & Maria i Clare and the Noise, totes bandes autòctones.

El 8 de setembre, es va desenvolupar una jornada plena d'activitats adreçades a la canalla, tot i que, aquest any, a causa de la sequera, no es van poder dur a terme les activitats aquàtiques ni la festa de l'escuma. No obstant això, les restriccions no van minvar l'esperit festiu.

D'altra banda, l'església de Santa Maria va ser l'escenari de l'ofici de Festa Major, amb la participació destacada del Cor Parroquial. A continuació, la plaça del Peix va acollir una mostra de sardanes, i l'agenda del dia va continuar amb un espectacle d'animació infantil, un concert i ball a càrrec de l'Orquestra Venus, i una espectacular exhibició del Correfoc, organitzat per la colla infantil dels Diables de Piera. A la nit, la música va prendre el protagonisme amb el Devotion Festival, el concert de Xavi Sarrià i una sessió a càrrec del DJ Lo Puto Cat.

El dissabte 9 de setembre va ser el torn de la Festa de les Entitats, que va durar fins a la matinada. Les activitats van incloure l'acte de comiat i proclamació dels representants del Pubillatge de Piera, una cercavila i actuacions d'exhibició de les colles i entitats locals. El sopar a la fresca va ser una de les opcions preferides pel veïnat, seguit del tradicional Correfoc dels Diables de Piera i els concerts amb els grups La Banda del Coche Rojo i El Pony Pisador.

El diumenge 10 de setembre, la pedalada infantil per la sostenibilitat va ser el punt culminant de les activitats, juntament amb un concert de vermut, actuacions de sevillanes, un torneig de billar i el GuatequePiera.

La Festa Major va arribar al seu final l'11 de setembre, coincidint amb la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. La jornada va incloure la tradicional missa, l'homenatge a Rafael Casanova i un àpat de germanor. A la tarda, els assistents van gaudir d'un bingo popular, actuacions d'havaneres i un espectacle amb projeccions i música que va posar el punt final a l'edició 2023 de la festa més gran de Piera.

Pubilles i hereus

Pel que fa a les pubilles i els hereus de Piera 2023 (i les pubilletes, hereuets i dama), es van produir les següents proclamacions com a representants del nostre municipi durant el pròxim any:

Dametes de Piera: Vera Ortigosa Contreras i Laia Vilamajó Julian

Hereuet de Piera: Daren Traoré Àlvarez

Pubilleta de Piera: Nora Seghaiar El Messari

Dama de Piera: Carla Àlvarez Freixas

Hereu de Piera: Jordi Pau Escolà

Pubilla de Piera: Alba del Valle Vázquez

Arxivat a: Cultura i espectacles
Festa Major
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023
Festa Major 2023