Portada > Actualitat > Notícies > La transhumància del Camí Ramader de Marina passarà per Piera

La transhumància del Camí Ramader de Marina passarà per Piera

21/09/2023

Un ramat de cabres passarà pel municipi el pròxim 24 de setembre, cap a les 16 hores

L’Associació Camí Ramader de Marina ha comunicat a l’Ajuntament de Piera la seva intenció de travessar el nucli urbà de la nostra localitat, el pròxim 24 de setembre, amb un ramat de cabres en règim de transhumància.

El Camí Ramader de Marina és d’aproximadament 230 quilòmetres, i recorre Catalunya de nord a sud: des de les muntanyes de la Cerdanya, fins a la platja de la Marina del Penedès. Transcorre per onze comarques catalanes i per més d’una cinquantena de municipis, i és dirigida a la recuperació del patrimoni històric, cultural i ambiental, remuntant-se al pas transhumant de fa més d’un miler d’anys.

Trajecte pel nostre terme municipal

S'estima que el ramat surti d'Hostalets de Pierola el diumenge 24 de setembre cap a les tres de la tarda, i arribi al nostre municipi al voltant de les 16 hores. Els animals travessaran tot el municipi fins a arribar al Bedorc, a on passaran la nit. L’endemà, continuaran el seu viatge fins a Sant Quintí de Mediona, situat a l'Alt Penedès.

Atès que el mateix 24 de setembre a la tarda hi ha programades diverses activitats del Pieradegusta als carrers del nucli, el consistori ha pres la decisió de fer una lleugera desviació del recorregut per tal de compatibilitzar aquestes dues activitats. Amb això, el grup transhumant haurà de girar a la plaça de la Creu, on comença el Passeig del Prat, i continuar d'allà fins a la riera Guinovarda. A partir d'aquest punt, seguiran riera avall fins a arribar a la plaça del Sant Crist, on es connectaran amb el recorregut previst fins al Bedorc.

Tota la informació detallada sobre el recorregut es pot trobar al web de l’Associació Camí Ramader de Marina o al perfil d’Instagram de l’entitat.

Arxivat a: Cultura, Medi ambient
Ramat de cabres
Transhumància