Portada > Actualitat > Notícies > La consellera de Territori visita les obres de la Variant de Piera B-224

La consellera de Territori visita les obres de la Variant de Piera B-224

22/09/2023

Els treballs avancen ràpidament, i es preveu que la nova infraestructura s’obri al trànsit el 2024

Ahir, 21 de setembre, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Esther Capella, visitar a les obres de la nova variant de la B-224 al nostre municipi, una important infraestructura que compta amb una inversió de 7 milions d'euros.

Durant la trobada, Capella va ser acompanyada per l’alcaldessa del nostre municipi, Carme González, per l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas, i pel delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.

Millores en la mobilitat

Els treballs en la variant de Piera avancen més ràpidament del que s'esperava, i es preveu que la infraestructura sigui oberta al trànsit al primer trimestre de 2024. Amb 1,8 quilòmetres de nou traçat i una inversió de 7 milions d'euros, aquest projecte també tindrà un impacte positiu en el temps de desplaçament cap a Igualada.

Aquesta intervenció té com a objectiu principal alliberar la travessera actual de Piera, que actualment és transitada per uns 7.300 vehicles cada dia. Amb la construcció d'aquesta infraestructura, es preveu que uns 6.500 d'aquests vehicles deixaran de circular pel nucli urbà, la qual cosa tindrà un impacte positiu en la qualitat de vida del veïnat pierenc.

La consellera Capella va destacar que aquesta obra no només millorarà la mobilitat, sinó que també contribuirà a la reducció de les emissions contaminants i el soroll, augmentant així la seguretat viària i la qualitat urbana del municipi.

El projecte s'emmarca dins d'un programa més ampli de millora de l'eix de la B-224, el qual connecta Capellades amb Martorell i altres municipis de la zona. El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha destinat una inversió total de 90 milions d'euros per a aquest programa, que inclou altres actuacions com el desdoblament de trams de la B-224, i el condicionament de vies i rotondes en punts estratègics de la carretera.

Arxivat a: Obres i serveis
La consellera es troba amb l'alcaldessa, Carme González
Variant de Piera