Portada > Actualitat > Notícies > L’Institut Català de la Salut instal·la plaques solars al CAP Piera

L’Institut Català de la Salut instal·la plaques solars al CAP Piera

26/09/2023

El subministrament elèctric del centre sanitari local estarà proveït per energia fotovoltaica

L'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central està duent a terme una iniciativa destinada a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en diversos centres d'atenció primària (CAP) de la comarca de l'Anoia. Aquest projecte té com a objectiu principal la reducció del consum d'energia contractada per part d'aquests centres sanitaris.

Durant el transcurs de l'any 2023, s'han instal·lat plaques al CAP Piera i als centres sanitaris de Santa Margarida de Montbui i Anoia (Igualada). Aquestes instal·lacions són part d'un pla més ampli de l'ICS per estendre l'ús de l'energia solar en més de 277 centres sanitaris de tot el país, incloent-hi hospitals i el centre corporatiu de l'organització.

Beneficis de les plaques solars

El projecte contribueix a la seguretat i garantia de subministrament energètic als centres sanitaris, alhora que redueix la dependència de fonts d'energia basades en combustibles fòssils i recursos externs. Això està alineat amb els objectius de la Generalitat de Catalunya i de la Unió Europea en matèria d'energies renovables i contribueix a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l'aire. A més a més, aquesta instal·lació té un impacte positiu en l'estalvi energètic i econòmic.

En total, es preveu que s'instal·lin a Catalunya 15,4 MW de potència fotovoltaica, que produiran 22 GWh anuals, cobrint aproximadament el 40% del consum elèctric dels centres d'atenció primària i el 7% del consum dels hospitals. Aquestes instal·lacions s'estendran per tot el territori català, contribuint a garantir l'ús d'electricitat amb origen renovable.

L'ICS, com a proveïdor més gran del sistema de salut de Catalunya, està invertint 12,8 milions d'euros en aquesta iniciativa, la qual es preveu que generi un estalvi anual de 7,6 milions d'euros. Aquesta inversió s'emmarca dins de la política del Govern de la Generalitat de promoure l'ús d'energies renovables i reduir el consum energètic.

Arxivat a: Medi ambient, Obres i serveis
CAP Piera