Portada > Actualitat > Notícies > Piera acollirà una xerrada sobre els olis del Parc Rural del Montserrat

Piera acollirà una xerrada sobre els olis del Parc Rural del Montserrat

03/10/2023

La sessió es preveu per al 10 d’octubre i no cal inscriure-s'hi per participar

La cultura de l’oli és un aspecte important de la gastronomia de la nostra zona. Amb la voluntat de potenciar el coneixement d’aquest producte entre la ciutadania, la Sala Foment de Piera acollirà el pròxim 10 d’octubre, de 18 a 20.30 hores, la sessió informativa ‘Qualitat i diferenciació comercial dels olis del Parc Rural del Montserrat’, oberta a tothom sense necessitat d’inscripció.

El col·loqui estarà conduït per Agustí Romero i Juan Francisco Hermoso, membres de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Ambdós ponents s’encarregaran d’explicar al públic les estratègies de diferenciació comercial dels olis del Parc Rural de Montserrat, així com la incidència en la qualitat d’àmbits com la matèria primera o els factors agronòmics. D’altra banda, s’explicarà el procés de collita de l’oliva, les previsions per a la campanya 2023/2024, i les darreres innovacions tecnològiques adreçades a millorar les característiques organolèptiques de l’Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE).

La iniciativa és organitzada pel Parc Rural del Montserrat i l’IRTA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Piera i de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Consum
Oli
Oli