Portada > Actualitat > Notícies > Ja és Nadal a Piera

Ja és Nadal a Piera

04/12/2023

Comença un ampli programa d’activitats familiars per gaudir de les celebracions nadalenques

L’encesa de l’enllumenat nadalenc de l’1 de desembre va donar el tret de sortida a les celebracions nadalenques d’enguany. Al llarg d’aquestes dates assenyalades, la nostra vila acull un programa de propostes familiars pensades per omplir de màgia i il·lusió els carrers pierencs, organitzades gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats pierenques.

El programa va encetar-se el dia 1, amb l’encesa de les llums de Nadal –la qual va comptar amb una multitudinària assistència– i amb la projecció de la pel·lícula infantil Operació Pare Noel, emmarcada en la iniciativa CineXic, al Teatre Foment. Uns dies després, el 3 de desembre, es va dur a terme un concert-vermut solidari al Casal de la Gent Gran. Els beneficis d’aquest acte s’han destinat a l’entitat local Dispiera, una organització que treballa pel desenvolupament de persones amb discapacitat intel·lectual. També en la línia solidària, es va celebrar amb èxit la Gala de Piera Televisió amb la participació d’associacions culturals catalanes, amb el resultat de 1.537 € de donacions que es destinaran a l'Associació contra el Càncer.

Les celebracions continuen

La pròxima activitat està prevista per a avui, 4 de desembre, a les 20 hores, amb un taller de flors i corones decoratives adreçat al públic adult a la parròquia Santa Maria de Piera. Demà, 5 de desembre, s’oferirà a la biblioteca un col·loqui sobre fibromiàlgia i dolor crònic i la presentació del llibre Proses de l’entreclaror, de Jordi Llavina. També aquesta setmana, el 6 de desembre, la parròquia Santa Maria organitzarà una activitat dirigida a descobrir el poble de Ca n’Aguilera.

De cara a la setmana vinent, el nostre municipi acollirà sessions de conta-contes i de cinema infantil, propostes musicals, en un club manga i una xerrada sobre els orígens del pessebre, a càrrec del frare caputxí Eduard Rey. La ciutadania també podrà assistir a actuacions, àpats, tallers i música a Ca n’Aguilera amb motiu de La Marató de TV3, i al lliurament de premis del Concurs de Teatre Amateur 2023.

D’altra banda, el 17 de desembre es preveu celebrar la Cursa 5k, a la qual tothom es pot inscriure aportant una joguina nova per a la canalla i omplint el formulari que es troba al web de la prova. El mateix dia, també es podrà participar al vermut de Nadal al Club Tennis Piera i a una audició nadalenca organitzada per l’Aula Municipal de Música. A més, entre el 16 i el 17 de desembre, la Fira de Nadal s’instal·larà al Gall Mullat amb expositors, productes de regal per a aquestes dates i una àmplia programació d’espectacles.

El 24 de desembre, la capella del Santuari del Sant Crist acollirà una exposició de Diorames, mentre que diversos punts del municipi celebraran misses. La jornada de Nadal, el 25 de desembre, també es duran a terme misses, mentre que Ràdio Piera retransmetrà nadales de l’alumat de les escoles locals i la salutació oficial de l’alcaldessa, i el nucli urbà serà escenari de la representació del pessebre vivent. Durant la nit, el jovent podrà participar a la festa nadalenca que tindrà lloc a la Nau de Cal Sanahuja.

Durant el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, la Cobla Ciutat de Girona oferirà a la plaça del Peix una mostra de Sardanes, i l’Església de Santa Maria acollirà el tradicional concert d’aquesta data. D’altre costat, del 28 al 30 de desembre, la canalla podrà assistir a les activitats del saló de la infància que es durà a terme a la Nau de Cal Sanahuja.  El dilluns 1 de gener a la 1 de la matinada hi haurà una festa per donar la benvinguda al 2024 a la Nau de Cal Sanahuja, adreçada a tots els públics. Finalment, els més menuts del municipi també podran gaudir el dia 5 de gener, amb la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient pels carrers centrals de la vila.

Arxivat a: Cultura i espectacles, Festes
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Nadal 2023
Gala Televisió de Piera 2023
Gala Televisió de Piera 2023
Gala Televisió de Piera 2023
Gala Televisió de Piera 2023

Arxius adjunts