Portada > Actualitat > Notícies > L’Escola Bressol Municipal inicia una prova pilot per combatre el malbaratament alimentari

L’Escola Bressol Municipal inicia una prova pilot per combatre el malbaratament alimentari

15/12/2023

El centre pretén dissenyar el seu propi programa per promocionar el consum responsable entre l’alumnat

El malbaratament alimentari és un dels problemes que preocupen a la comunitat internacional, tenint en compte la desequilibrada distribució que existeix entre els països desenvolupats i aquells en vies de desenvolupament. Tenint-ho en compte, a Piera, l'Escola Bressol Municipal El Gall Mullat ha decidit engegar una prova pilot dirigida a contribuir a la lluita contra aquesta problemàtica a través de la promoció del consum responsable entre la canalla.

La primera fase de la iniciativa es durà a terme durant el curs 2023-2024 i consisteix a pesar els aliments que es desaprofitin durant les diferents rotacions dels menús de l'escola. Amb això, es detectaran les parts comestibles que han quedat en mal estat o no s'han consumit un cop cuinades i, en conseqüència, implementar mesures de prevenció.

Amb l'anàlisi dels resultats obtinguts d'aquesta iniciativa, el centre plantejarà un Pla de Prevenció del Malbaratament Alimentari (PPMA) amb les accions a seguir per tal de disminuir la quantitat d'aliments que no s'aprofiten, tant en la preparació com en el consum. Aquest projecte preveu dur a terme una anàlisi exhaustiva dels procediments i definir, segons els resultats assolits, accions de prevenció i reducció adients.

El municipi reforça amb aquesta proposta el seu compromís la promoció d'hàbits de consum responsable i conscient, sensibilitzant a infants i famílies, i fomentant els aliments de temporada, locals, ecològics i de proximitat, tot afavorint la salut i el medi ambient. La prova s'engloba en el Pla de prevenció del malbaratament alimentari de la Generalitat de Catalunya, elaborat amb la voluntat de reduir-lo a la meitat de cara al 2030.

Arxivat a: Educació
Prova pilot de l'Escola Bressol Municipal