Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament recorda: «Aquest Nadal, adopta»

L’Ajuntament recorda: «Aquest Nadal, adopta»

20/12/2023

Els animals de companyia no són regals, sinó éssers que cal cuidar i estimar

Segons dades de la Unió Europea, prop de la meitat de les llars del continent conviuen amb una mascota que, en moltes ocasions, arriba durant les dates nadalenques. En aquest sentit, i davant l’arribada de Nadal, l’Ajuntament de Piera insta a la població a escollir sempre l’adopció per davant de la compra. 

Entre els beneficis d’adoptar una mascota, destaca la possibilitat de donar una segona oportunitat a un animal, tot i que també aporta elements positius com la contribució amb una associació de protecció animalista – col·laborant així en la defensa del benestar dels animals –, i s’ajuda a reduir la població de gats o gossos en estat d’abandonament. A més, la despesa derivada d’acollir una mascota és molt inferior a comprar-ne una i, d’altra banda, els refugis s’encarreguen de mantenir les vacunes al dia i esterilitzar correctament als exemplars.

Per a resoldre dubtes o consultar més informació sobre com adoptar un animal o donar-ne un en adopció, es pot consultar el web de la Generalitat de Catalunya. Altrament, en aquesta mateixa pàgina del web municipal, s’adjunta un llistat amb els centres d’acollida per a gossos i gats disponibles, elaborat també per la Generalitat. A la nostra comarca trobem el Centre de Protecció d’Animals Anoia – APAN, situat a Òdena.

Arxivat a: Benestar animal
Adopció d'animals
Adopció d'animals

Arxius adjunts