Portada > Actualitat > Notícies > S'organitza una sortida gratuïta per conèixer l’obra del pintor Ricard Canals

S'organitza una sortida gratuïta per conèixer l’obra del pintor Ricard Canals

29/01/2024

L’artista, vinculat a Piera, és homenatjat en una exposició a la Sala Parés de Barcelona

El pròxim dissabte, 3 de febrer, l’Ajuntament de Piera organitza una sortida gratuïta a la Sala Parés de Barcelona per conèixer una exposició dedicada al pintor Ricard Canals (1976-1931), reconegut artista barceloní vinculat al nostre municipi.  El punt de trobada serà la zona de la rotonda Toni Bou, a les 10 hores, i per apuntar-se cal omplir un formulari amb nom i cognoms, Document Nacional d’Identitat (DNI) i un telèfon de contacte.

Què hi trobarem?

Durant la jornada, el grup tindrà l’oportunitat de conèixer l’obra de Ricard Canals i apreciar l’evolució en la tècnica artística i narrativa del pintor a través d’algunes de les seves peces mestres, com Un palco en los toros (1904), Le Bar (c.1909-1910) o els retrats de la dona de Canals i model italiana, Bendetta Bianco. Amb aquesta proposta, engegada sota el nom «Ricard Canals i el seu temps», el centre pretén transmetre al públic l’extraordinària habilitat de l’artista pel que fa al dibuix i al domini del color, sense oblidar la seva faceta com a retratista o els resultats de les seves obres paisatgístiques, un recull amb el qual va retratar alguns espais naturals de Piera. Amb això, la Sala Parés també posa a disposició de tothom un catàleg on es poden consultar diversos detalls i imatges de les pintures de Canals.

Un cop finalitzi la visita a la galeria, cap a les dotze del migdia, es preveu assistir a una conferència conduïda per Francesc Quílez Corella, cap del Gabinet de Dibuixos i Gravats del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), amb l’objectiu de contextualitzar encara més la figura de Ricard Canals i entendre l’evolució de la seva sensibilitat pictòrica al llarg del temps. La tornada a la nostra vila es preveu cap a les 14 hores.  

Arxivat a: Cultura
Ricard Canals
Ricard Canals