Portada > Actualitat > Notícies > S’obre a la ciutadania l’elaboració d’una ordenança per regular el consum d’aigua en situacions de sequera

S’obre a la ciutadania l’elaboració d’una ordenança per regular el consum d’aigua en situacions de sequera

05/02/2024

Les veïnes i els veïns de Piera tenen fins al dia 23 de febrer per a fer arribar a l’Ajuntament les seves aportacions i suggeriments

L’Ajuntament de Piera obre a exposició pública l’elaboració d’una nova ordenança d’abast municipal per regular les mesures que el consistori pot aplicar relacionades amb el subministrament d’aigua potable en situacions de sequera. L’objectiu és dotar l’Ajuntament de Piera d’un instrument legal per actuar en l’àmbit municipal un cop el govern de la Generalitat ha declarat la situació d’emergència per sequera degut a les baixes reserves dels embassaments. Aquest es un procediment que  estan realitzant també altres municipis que pertanyen a la conca interna de Catalunya.

Aquesta ordenança estableix, entre altres aspectes, que l’Ajuntament tingui la capacitat de restringir en l’àmbit municipal els usos d’aigua potable, tant a nivell domèstic, industrial i públic; limitar els consums i pressions de la xarxa; intensificar tasques d’inspecció de fuites i de promoció de l’estalvi d’aigua. El text disposa també d’un règim sancionador per poder obrir sancions envers qui tingui consums fora del permès o faci un ús indegut de l’aigua potable.

A fi que aquesta nova ordenança compti amb el major consens de les veïnes i els veïns de la vila, s’ha obert a exposició pública el text per tal que tothom pugui fer les seves aportacions i suggeriments. Aquests s’admetran fins al pròxim divendres dia 23 de febrer. Posteriorment, es tindran en compte aquestes observacions per redactar una ordenança definitiva que serà portada al ple municipal per poder ser aprovada amb caràcter definitiu.

Es pot consultar un esborrany-model d’ordenança en el document adjunt.

Arxivat a: Medi ambient
Aigua

Arxius adjunts