Portada > Actualitat > Notícies > Piera es prepara per celebrar Carnaval 2024

Piera es prepara per celebrar Carnaval 2024

06/02/2024

La Rua pels carrers del municipi es durà a terme el pròxim 10 de febrer, a partir de les 18.30 hores

Un any més, la disbauxa tornarà a les places i carrers pierencs amb motiu de la celebració de Carnestoltes. Entre el 9 i el 14 de febrer, la nostra vila acollirà diverses propostes adreçades a la diversió per a totes les edats i gustos. Des de l'Ajuntament, es preveu instal·lar un servei de bar i venda d'entrepans.

L'activitat s'encetarà el pròxim divendres —9 de febrer— amb la tradicional Rua de l'alumnat dels cursos d'infantil i primària de l'Institut Escola Piera. La sortida serà des de la pista del carrer Doctor Gomis, a les 14.30 hores, i recorrerà el carrer Onze de Setembre fins arribar al Gall Mullat. A continuació, la canalla de les escoles Apiària i La Tortuga passejaran pels carrers propers a sengles centres escolars.

Programació

El gruix de la festivitat arribarà dissabte, 10 de febrer, amb una Rua que consistirà en una desfilada de carrosses i comparses des de l'inici del passeig Gall Mullat. La comitiva serà dirigida per la Reina Carnestoltes, mentre que també s'oferiran actuacions de dansa al carrer Sant Cristòfol (a la cantonada amb l'Era del Poch). Pel que fa al recorregut, a partir de les 18.30 hores el grup passarà pels carrers Piereta, Sant Cristòfol i Sant Bonifaci, i es dirigirà cap a la plaça de la Creu —pujant pel carrer Folch i Torres— fins a arribar a la Nau de Cal Sanahuja. En aquest indret, el públic podrà assistir a espectacles d'animació, a l'entrega de premis i a l'elecció del Rei o Reina Carnestoltes 2025. La nit estarà amenitzada per música de discjòquei per a tots els públics. Pel que fa al Concurs de Carrosses i Comparses, trobareu tota la informació als documents adjunts en aquesta mateixa pàgina.

La celebració continuarà l'endemà, 11 de febrer, a les 17 hores, amb una jornada de carnaval infantil a la Nau de Cal Sanahuja. La proposta consistirà en una desfilada de disfresses i animació a càrrec del grup infantil Ballaruga.

Finalment, Piera conclourà la celebració de Carnaval el 14 de febrer, amb una comitiva fúnebre que sortirà des de la plaça Jove per a enterrar la sardina. La festivitat s'acomiadarà amb una sardinada popular a la plaça del Peix.

Arxivat a: Cultura i espectacles
Carnaval 2024
Carnaval 2024