Portada > Actualitat > Notícies > El municipi es prepara per commemorar el Dia Internacional de la Dona

El municipi es prepara per commemorar el Dia Internacional de la Dona

07/03/2024

La Fira de la Dona se celebrarà a la Nau de Cal Sanahuja davant la previsió de pluja

Com cada any, la nostra vila ho té tot enllestit per a commemorar el Dia Internacional de la Dona amb un recull d’actes enfocat a reivindicar la importància de continuar lluitant a favor de la igualtat efec­tiva entre dones i homes. Amb aquest motiu, de l’1 al 9 de març, el municipi acollirà un programa amb diverses propostes aptes per a tots els públics, en el qual s’inclou la tercera edició de la Fira de la Dona.

Programa d’activitats

El primer lloc, la biblioteca ha acollit, l’1 de març, la projecció de la pel·lícula Aigua —una cinta sobre la tradició hinduista del matrimoni de noies joves amb homes més grans—, i el 4 de març s’hi va presentar l’exposició «Lliures i sense por» i s’hi farà un col·loqui, a càrrec de l’historiador Raúl Moreno, sobre el paper de les dones pierenques en la postguerra.

D’altra banda, el Teatre Foment va acollir, entre les 18 i les 20 hores del 6 de març, un taller dirigit a promoure la memòria històrica a càrrec de Raúl Moreno i l’endemà, 7 de març, a les 19 hores, l’especialista en dret Carla Vall ha ofert a la biblioteca una xerra­da —acompanyada de l’advocada especialista en violència de gènere, Iolanda Marty— que, a més, també s’emmarca en la programació del cicle «7 d’Experi­ències», promogut des de l’Ajuntament.

El 8 de març, es preveu organitzar, a partir de les 17.30 hores, una marxa sorollosa i una ballada de sardanes a la plaça del Peix a càrrec de l’Agrupació Sardanista de Piera. A continuació, membres de l’Associació de Dones de Piera i del Consell d’Infants llegiran un manifest.

Fira de la Dona 2024

Per cloure la comme­moració d’enguany, davant la previsió de pluja del pròxim dissabte, la Nau de Cal Sanahuja serà l’escenari de la tercera edició de la Fira de la Dona, una iniciativa que inclourà diverses parades i activitats per a tota la ciutadania el pròxim 9 de març. Es tracta d’una proposta que es duu a terme gràcies a la col·laboració entre el consistori, el Govern de l’Estat, la Diputació de Barcelona i l’Associació de Dones de Piera.

La jornada s’encetarà a partir de les 11.45 hores amb una batucada de la Colla Infantil dels Diables de Piera, la qual donarà pas a actuacions a càrrec de Soles de Andalucía, Dancer-Dream, El Amanecer de Piera i Destellos de Andalucía. A continuació, cap a les 13.15 hores, s’oferirà un concert acústic a càrrec de les germanes Imma i Gemma Belart.

De cara a la tarda, a les 17 hores Sbombat’s oferirà una batucada i Bollywood Piera, Blue Moon Dansa i Ali Dance diverses actuacions de ball. Després, la canalla podrà assistir a l’espectacle infantil A pas de pallassa, mentre que la companyia de ball DOCE oferirà un espectacle de dansa a les 19 hores. Finalment, Sara Roy protagonitzarà un concert acústic a partir de les 19.30 hores, les Diablesses de Piera actuaran a les 20.45 hores i, per cloure el dia, el DJ Joan Vallejo posarà música al Gall Mullat fins a les 23 hores.

 

Arxivat a: Igualtat de gènere
8M 2024
8M 2024
Programació 8M 2024