Portada > Actualitat > Notícies > La Setmana de la Poesia de Piera culmina deixant empremta a la vila

La Setmana de la Poesia de Piera culmina deixant empremta a la vila

26/03/2024

Del 18 al 23 de març s’han realitzat tot tipus d’esdeveniments amb diversos artistes convidats

L'Ajuntament de la Vila de Piera ha valorat de forma molt positiva la Setmana de la Poesia que s’ha organitzat enguany coincidint amb el Dia Internacional de la Poesia (21 de març).

El projecte "Penja un poema”, amb la participació entusiasta dels alumnes de cicle mitjà de les escoles locals, ha estat una de les propostes realitzades, demostrant un talent extraordinari, i teixint aliances entre les escoles de la vila i la Biblioteca de Piera. Les obres poètiques dels joves artistes estan exposades a la biblioteca fins el 28 de març i posteriorment es penjaran pels comerços de la vila, per també així fomentar el teixit comercial.

Els més petits també han tingut la seva dosi de poesia amb el Club de Petits de la biblioteca, un taller literari destinat als infants d'entre zero i tres anys, que ha aconseguit captivar-los i despertar el seu amor per les paraules.

El concert poètic "Lo cárdeno sobre lo rojo", en honor a Federico García Lorca, ha estat una de les experiències més potents d’aquesta edició. Amb la veu emotiva de la pierenca Maria Escudero i els acords delicats del pianista Joan Díaz, els pierencs i les pierenques que van omplir la Sala d’Exposicions Municipal van poder gaudir d’aquests poemes musicats.

El col·loqui de la reconeguda poetessa Juana Dolores ha estat un dels punts forts de la setmana, amb la presentació del seu darrer llibre “I si una nació desfilant per una catifa vermella”. Aquesta no va deixar a ningú indiferent i va servir com a punt final de l’edició d’enguany del cicle 7 d’experiències.

Finalment, la 5a Trobada Poètica "Piera en vers" ha tancat la setmana amb brotxa d'or, amb un recorregut per la vila de 20 poetes i poetesses d’arreu de Catalunya que han visitat Piera per recitar poemes en diferents espais.

En conclusió, la Setmana de la Poesia a Piera ha estat un èxit rotund, amb una participació entusiasta que ha deixat una gran empremta en tots els qui hi han pres part.

Des de la regidoria de Cultura ja es treballa en l’edició del proper any, on es preveuen fer més actes i seguir potenciant l’encaix de diferents agents per un mateix fi: potenciar i fer gaudir de la poesia.

Arxivat a: Cultura, Cultura
Imatge del concert poètic "Lo cárdeno sobre lo rojo"
Imatge de la 5a trobada poètica 'Piera en vers'
'Penja un poema', a la biblioteca
La poetessa Juana Dolores, al '7 d'experiències'