Portada > Actualitat > Notícies > Es recupera la pica baptismal de l’Ermita de Santa Creu de Creixà de Piera que havia estat sostreta fa més de 60 anys

Es recupera la pica baptismal de l’Ermita de Santa Creu de Creixà de Piera que havia estat sostreta fa més de 60 anys

12/04/2024

Després de molts anys d’esforços s'ha aconseguit retornar l’objecte a l’ermita

La pica baptismal de l’Ermita de Santa Creu de Creixà (Piera) ja torna a ser al recinte del que havia estat sostreta fa més de 60 anys. Des de fa temps es treballava per recuperar l’objecte que estava exposat a les Caves del Marquès de Monistrol (al terme municipal de Sant Sadurní d’Anoia).

Després de diverses reunions entre l’Ajuntament de Piera, la Parròquia de Sant Jaume Sesoliveres, el representant de la comunitat de Creixà i el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat es va sol·licitar formalment a la Unitat de Patrimoni històric dels Mossos d’Esquadra que es personés a les caves per confirmar que la pica es trobava allà. Un cop realitzada la investigació policial pertinent, tots els implicats van arribar a l’acord de retornar la pica al seu lloc d’origen.

Finalment, aquest divendres, 12 d’abril, s’ha realitzat el trasllat de la pica baptismal a l’interior de l’ermita. Tot i que encara no està ubicada al lloc original, properament es realitzaran les tasques necessàries per a què així sigui. Està previst que, posteriorment, s’organitzi un acte per celebrar el retorn d’aquest objecte tan preuat per als veïns de Can Canals de Masbover i del patrimoni pierenc.

Arxivat a: Turisme, Turisme
Pica baptismal de l'Ermita de Santa Creu de Creixà de Piera
Pica baptismal de l'Ermita de Santa Creu de Creixà de Piera
Pica baptismal de l'Ermita de Santa Creu de Creixà de Piera