Portada > Actualitat > Notícies > Piera organitzarà xerrades per a famílies amb infants i adolescents

Piera organitzarà xerrades per a famílies amb infants i adolescents

26/04/2024

Al llarg de maig, la vila acollirà tres sessions telemàtiques i una presencial a la Biblioteca de Piera

Un any més, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament organitza activitats pedagògiques adreçades a les famílies en el marc del projecte «Eduquem en família», el qual es desenvolupa amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En aquest cas, al llarg del mes de maig, es duran a terme quatre trobades de dues hores de durada que comptaran amb la participació d’un professional expert, que dinamitzarà les trobades i oferirà eines, recursos i consells per a promoure la criança positiva.

Per participar, caldrà inscriure’s adreçant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), i les persones inscrites rebran confirmació i enllaç de connexió a les sessions triades. A continuació, es poden consultar tots els detalls del cicle de col·loquis, el qual s’encetarà a partir del 6 de maig. 

«Et veig, et sento, t’escolto»: Eines per ajudar els fills i filles a créixer.

Dilluns 6 de maig, a les 18.30 hores (format telemàtic)

- Destinat a famílies amb canalla de 6 a 12 anys.

Recursos a pares i mares per prendre consciència que cal acompanyar els fills en el camí de la vida. En aquest sentit, poder mantenir una bona comunicació és fonamental per poder fer-los costat en tot moment i oferir suport en l’àmbit psicològic i emocional.

«Sóc al teu costat»: Eines per detectar quan es pot necessitar ajuda professional especialitzada

Dilluns 13 de maig, a les 18.30 hores (format telemàtic)

- Destinat a famílies amb adolescents.

La xerrada donarà a conèixer les característiques principals del desenvolupament dels adolescents, oferint estratègies de detecció de situacions susceptibles de requerir ajuda professional especialitzada. També s’aportaran  eines per a la detecció de situacions anòmales i estratègies de comprensió i actuació.

«Les relacions família i escola des d’edats primerenques»

Dilluns 20 de maig, a les 18.30 hores (format telemàtic)

- Destinat a famílies amb infants de 0 a 6 anys.

Es treballarà el valor afegit de participar o implicar-se al centre educatiu, així com el valor de les relacions amb les altres famílies i la tasca de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA). També es farà un repàs dels canvis d’etapes educatives i el canvis evolutius dels 0 als 6 anys, donant eines perquè els pares puguin ajudar els fills a transitar aquests canvis.

«Com acompanyar el pas a l’adolescència»

Dilluns 27 de maig, a les 18 hores (presencial, a la Biblioteca de Piera)

- Destinat a famílies amb adolescents.

Durant l’activitat es donaran elements que ajudin a mares i pares d’adolescents a comprendre’ls i acompanyar-los en aquesta etapa. Els continguts seran: Canvis físics i emocionals en l’adolescència; Com ajudar als adolescents i els joves a afrontar l’angoixa que produeixen els canvis; Estratègies per parlar de sexualitat, consums d’alcohol i tabac o ús de pantalles; Habilitats comunicatives per parlar sobre afectivitat i sexualitat des d’una perspectiva sana i positiva; Diversitat sexual, de gènere i d’orientació. També es presentaran recursos d’interès, com serveis d’atenció i assessorament sobre sexualitat.

Arxivat a: Benestar social, Joventut
Xerrades per a famílies
Cartell